Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 17:18

Συνάντηση Γρυπιώτη με τους φορείς των Κροκεών για τα σχολεία

Γράφτηκε από την

Δεύτερη συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και τοπικών φορέων των Κροκεών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο, υπό την αιγίδα του δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη.
Ο κ. Γρυπιώτης ενημέρωσε τους φορείς για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ευρώτα, οι οποίες αφορούν στη συνέχιση λειτουργίας του Γυμνασίου – Λυκείου Κροκεών.
Ειδικότερα ο δήμαρχος Ευρώτα δήλωσε τα εξής:
Δεν συμμετέχουμε σε προκατασκευασμένους διαλόγους τόσο για την Παιδεία όσο και για την Υγεία.
Διαμορφώνουμε πλαίσιο τεκμηριωμένων θέσεων και απόψεων, ώστε να αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να ακυρώνουμε σχέδια τυχόν συγχωνεύσεων της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν.
Διαχρονικά, η Πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες για τις υστερήσεις και καθυστερήσεις στην αναβάθμιση της Παιδείας. Είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να προσφέρει στη νέα γενιά το αγαθό της Παιδείας.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ποιότητα Εκπαίδευσης, καθώς επίσης, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των μαθητών.
Συμμετέχουμε στο διάλογο με όρους δημοκρατίας, εκπαιδευτικής αναβάθμισης, προστασιακών θέσεων και δεσμεύσεων που δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα.
Τόσο στην Α/Βάθμια όσο και τη Β/Βάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχουμε στη διαβούλευση, σύμφωνα με το ψήφισμα  (απόφαση) που έγινε αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τις Κροκεές, αποτελεί δέσμευση του Δήμου Ευρώτα ότι, θα δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις, με σκοπό την αποκατάσταση των υπαρχόντων ελλείψεων. Είμαστε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στους μαθητές και τους γονείς.
Είμαστε εναντίον κάθε πολιτικού παιχνιδιού που επιχειρείται να παιχθεί στις πλάτες των μαθητών και των γονέων τους, διότι η Παιδεία είναι πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές.
Στη συνάντηση παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Φίλιππος Πήλιουρας, Παναγιώτης Πολολός, Παναγιώτης Μαστρογιαννάκος, Πέτρος Αγρανιώτης και  Βούλα Σταματάκου, οι οποίοι διατύπωσαν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επίσης, παρευρέθησαν κι έλαβαν το λόγο οι αντιδήμαρχοι κκ. Ηλίας Παναγιωτακάκος και Δημήτρης Διαμαντάκος, ενώ τον προβληματισμό και τις θέσεις τους ανέπτυξαν, παράλληλα και οι τοπικοί σύμβουλοι Κροκεών, Δαφνίου, Βασιλακίου και Λάγιου.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


NEWSLETTER