Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 17:21

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα για τα Ταχυδρομεία Γερακίου και Κροκεών

Γράφτηκε από την

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, κατά τη συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2011, το ψήφισμα σχετικά με τα ΕΛΤΑ Γερακίου και Κροκεών, με αφορμή την πολιτική συγχωνεύσεων που επιχειρεί η Κυβέρνηση σε όλο το εύρος του Κράτους και της Διοίκησης.     
Το σχετικό ψήφισμα αναφέρει τα κάτωθι:
"Είναι γεγονός ότι, την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα μετά την υλοποίηση του σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για την Τ.Α., η κυβέρνηση επιχειρεί μια πολιτική συγχωνεύσεων σε όλο το εύρος του Κράτους και της Διοίκησης.
Η πολιτική των συγχωνεύσεων χωρίς διάλογο, δεν μπορεί να βρει σύμφωνη την κοινωνία, ιδιαίτερα την Περιφέρεια.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως τα Ε.Λ.Τ.Α. είναι σύμφυτες με την περιφερειακή ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα ΕΛΤΑ, ως ζωντανή και ζωτική υπηρεσία της υπαίθρου, δεν μπορούν να κινούνται στη λογική μόνο του κέρδους. Συνιστούν μια ανθρωποκεντρική υπηρεσία εξυπηρέτησης των πολιτών που πρέπει να υπάρχει σε κάθε γεωγραφική ενότητα των πρώην Καποδιστριακών δήμων.
Οι αυθαίρετες πολιτικές παύσης λειτουργίας (κλεισίματος) των ΕΛΤΑ στο Γεράκι και τις Κροκεές, βρίσκουν αντίθετους τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απόλυτη αντίθεσή τους, για την πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και του ΕΛΤΑ.
Θεωρούμε ότι, η απόφαση αναστολής λειτουργίας των ανωτέρω γραφείων ΕΛΤΑ θα πρέπει να ανακληθεί.
Τέλος, το εν λόγω ζήτημα θα πρέπει να επανεξεταστεί με κοινωνικά κριτήρια και κυρίως προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά βάση, σοβαρά προβλήματα μετακίνησης κι εξυπηρέτησης από τα ΕΛΤΑ". 


Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER