Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:45

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Οιχαλίας για σκουπίδια και ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

Το θέμα των σκουπιδιών -σχετικά με το Παλιορροβούνι- αλλά και αυτό της ΒΙΠΕ Μελιγαλά με τα πυρηνελαιουργεία συζητήθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Οιχαλίας στο Μελιγαλά. Πέρα από τον δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, τεχνικοί σύμβουλοι σε θέματα περιβάλλοντος και νομικών, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.
Αυτό που τονίστηκε για ακόμη μια φορά σχετικά με το Παλιορροβούνι είναι ότι ο δήμος θα κινηθεί νομικά με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε χρήση του χώρου για την διαχείριση σκουπιδιών. Μάλιστα αναπτύχθηκαν όλα τα επιχειρήματα που θα ενισχύσουν το φάκελο του δήμου στην κίνηση αυτή, καθώς ο χώρος αυτός έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πυρόπληκτη αλλά  και αναδασωτέα περιοχή - ενώ θα επηρεαστούν άμεσα τόσο οι τοπικές πηγές όσο και οι πηγές στον Αγιο Φλώρο και τον Πάμισο που υδροδοτούν την Καλαμάτα. Επίσης, οι ειδικοί εξέφρασαν τις απόψεις και να ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους, ενισχύοντας τη θέση του δήμου να μην πάνε σκουπίδια στο Παλιορροβούνι.
Οσον αφορά το θέμα των πυρηνελαιουργείων επισημάνθηκε ότι δεν θα πρέπει να το κοιτάζουν κάθε Νοέμβριο... αλλά να ληφθούν μέτρα για να μην υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οπως επισήμανε ο δήμαρχος κ. Μπάμης, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που έχουν βάσει των περιβαλλοντικών όρων - υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος δεν είναι εναντίον των επιχειρήσεων και θα ανοίξουν διάλογο μαζί τους. «Τους επιχειρηματίες», ανέφερε, «τους χρειαζόμαστε στον τόπο μας και πρέπει να δουλέψουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και σεβασμός στο περιβάλλον».
Κ.Μπ.