Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 17:29

Επίσκεψη Δημάρχου Ευρώτα σε Υπουργεία Εσωτερικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Προστασίας του Πολίτη

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη σε τρία Υπουργεία πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Παναγιωτακάκο.
Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου, οι δύο άντρες επισκέφθηκαν τα Υπουργεία Εσωτερικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Προστασίας του Πολίτη.
Πιο αναλυτικά, στο Υπουργείο Εσωτερικών, τέθηκαν προς συζήτηση θέματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και συγκεκριμένα: θέματα προσλήψεων σε νευραλγικούς τομείς (π.χ. καθαριότητα), ζητήματα του Εσωτερικού Κανονισμού, καθώς επίσης, θέματα που αφορούν στον κανονισμό λειτουργίας των συμβουλίων ένταξης μεταναστών και διαβούλευσης, αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, δήμαρχος και αντιδήμαρχος επισκέφθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκεί, τέθηκαν επί τάπητος, ζητήματα που αφορούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, με σκοπό την ολοκλήρωση αυτοψίας - εκτίμησης των εσπεριδοειδών κι ελαιοκαλλιεργειών που επλήγησαν από το ακραίο φυσικό φαινόμενο του παγετού.
Ο διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Σαρρής διαβεβαίωσε ότι, την ερχόμενη εβδομάδα, οι συμβασιούχοι γεωπόνοι που έχουν επιλεγεί από τον ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν στη διενέργεια αυτοψιών - εκτιμήσεων σε συνεργασία με τους γεωπόνους του δήμου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω προσπάθεια.
Στόχος είναι, να διατηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός, τόσο στο επίπεδο της εκτίμησης όσο και της αποζημίωσης των πληγέντων.
Παράλληλα, ο κ. Σαρρής διευκρίνισε - δεσμεύτηκε ότι, οι γεωπόνοι του δήμου θα πληρωθούν από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησής των, καταβάλλοντας ταυτόχρονα την ημερήσια αποζημίωσή τους.
Τις συναντήσεις με τα Υπουργεία της Κυβέρνησης ολοκλήρωσαν, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Οι κκ. Γρυπιώτης και Παναγιωτακάκος ήρθαν σε επαφή με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τασούλα, με σκοπό να συζητήσουν τα ζητήματα παραβατικότητας που απασχολούν το Δήμο Ευρώτα.
Ειδικότερα έγινε μια πλήρης ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος εξαιτίας των λαθρομεταναστών και των αθιγγάνων ROM, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.
Μιλώντας διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ο κ. Γρυπιώτης πρότεινε, στο πλαίσιο της ειρηνικής συμβίωσης και της αντιρατσιστικής – αντιεγκληματικής πολιτικής τα εξής:
- ενίσχυση, ορθολογική οργάνωση και συντονισμό των τριών (3) Αστυνομικών Τμημάτων (Σκάλας, Βλαχιώτη και Κροκεών),
- πιλοτική εφαρμογή της ομάδας "ΔΙΑΣ" στην περιφέρεια του δήμου,
- μαζικό εμβολιασμό των παράνομων μεταναστών για την αντιμετώπιση και αποφυγή εξάπλωσης μεταδιδόμενων νόσων,
- απολύμανση σχολικών μονάδων, οικημάτων και κοινόχρηστων χώρων,
- ειδική απογραφή (στο πλαίσιο της εθνικής απογραφής) όλων των παράνομων μεταναστών και τέλος
- εφαρμογή εργοδοτικού και ασφαλιστικού κουπονιού, για τη συμμετοχή των παράνομων μεταναστών στην παραγωγική διαδικασία του δήμου.
Τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύτηκαν για τη σύντομη επίσκεψή τους στην περιοχή καθώς και για την εφαρμογή σχεδίου αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ταυτόχρονα τόνισαν ότι, θα προβούν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, με σκοπό την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιφέρεια του δήμου αλλά και την διασφάλιση αξιοπρεπούς και ειρηνικής συνύπαρξης στο σύνολο της κοινωνίας του Δήμου Ευρώτα, με την εφαρμογή μιας αντιεγκληματικής πολιτικής, απέναντι στην όποια μορφή παραβατικότητας, από όπου κι αν προέρχεται.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα


NEWSLETTER