Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 01:17

Συνάντηση Κόλλια - Μπάμη με Τατούλη για ενιαία ενότητα για διαχείριση σκουπιδιών

Γράφτηκε από την

Ενιαία ενότητα για τη διαχείριση των σκουπιδιών θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα οι Δήμοι Τριφυλίας και Οιχαλίας, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό προέκυψε χθες κατά τις διαδοχικές συναντήσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη και Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στην Τρίπολη, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου, στη συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας -στην οποία παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Π. Τσίγγανος- ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον κ. Κόλλια να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που είχε αποφασιστεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στους καποδιστριακούς δήμους για την τοποθέτηση δεματοποιητή στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι τότε για τη διαχειριστική ενότητα της Τριφυλίας είχε αποφασιστεί ο χώρος όπου θα μπει ο δεματοποιητής να είναι σε σημείο που θα αποφάσιζαν από κοινού οι τ. Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Ενας τέτοιος χώρος είχε προταθεί στην περιοχή μεταξύ Μουζακίου και Χριστιανούπολης, ενώ η εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών είχε αποφασιστεί να γίνεται στη σημερινή χωματερή της Κυπαρισσίας.

Πάντως ο κ. Κόλλιας από την πλευρά του ζήτησε από τον περιφερειάρχη να σταλεί σχετικό αίτημα όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών στο δήμο, με όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, ώστε να επαναβεβαιωθούν οι αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Ολα αυτά πάντως -όπως τονίστηκε και στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τους δημάρχους- πρέπει να γίνουν άμεσα καθώς οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και μετά τον Ιούνιο ακολουθούν τα πρόστιμα.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER