Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 21:32

Στην Αθήνα ο Καφαντάρης για θέματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Γράφτηκε από την
Στην Αθήνα ο Καφαντάρης για θέματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην  Αθήνα  μεταξύ  του κ. Ζία Νικόλαου,  ομότιμου καθηγητή της αρχαιολογίας και Προέδρου της επιτροπής ΤΔΠΑΑΕ, Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεως Εκτέλεσης Αρχαιολογικών  Έργων , και του Δημάρχου του Δήμου Πύλου- Νέστορος κου Δημητρίου Π. Καφαντάρη.
Σκοπός της σημερινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου - Νέστορος ήταν να συζητηθούν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και ειδικότερα των μεσαιωνικών κάστρων της περιοχής της Πυλίας για την προοπτική του αναστηλωτικού έργου που έχει ξεκινήσει. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποκατάσταση ενός μέρους στους πρόποδες του κάστρου της Κορώνης που πρόσφατα υποχώρησε λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων.  Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη και πορεία της χρηματοδότησης του έργου που αφορά την αναστύλωση και ανάδειξη του Ναού της Αγίας Σωτήρος στο κάστρο της Πύλου.
Ο  κ. Ζιας εκλήθη από τον Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος να επισκεφθεί την πόλη της Πύλου ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει και των οποίων η ανάδειξη και αποπεράτωση εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες του Δημάρχου.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα , ο Δήμαρχο Δημήτριος Π. Καφαντάρης συναντήθηκε με την κ. Χριστοφιλοπούλου Εύη, Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία υπήρξε διάλογος για ζητήματα που άπτονται με τις σχολικές υποδομές του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν : α) την επίσπευση των ενεργειών για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της κατασκευής του Γυμνασίου-Λυκείου της Κορώνης, β) τον έλεγχο από τον Ο.Σ.Κ του κλειστού Γυμναστηρίου - Πολυχώρου που υπάρχει ήδη στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου της Χώρας, έτσι ώστε εάν κληθεί κατάλληλο να επισκευαστεί με πιστώσεις από τον Ο.Σ.Κ., ή σε διαφορετική περίπτωση μη καταλληλότητας επισκευής να προβεί ο Ο.Σ.Κ. σε ενέργειες κατασκευής νέου κλειστού Γυμναστηρίου, γ) την επέκταση του Γυμνασίου-Λυκείου της Πύλου με την προσθήκη νέων αιθουσών, και δ) την κατασκευή από τον Ο.Σ.Κ. του νηπιαγωγείου στο Βλαχόπουλο, που έχει  ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. που περιλαμβάνει την κατασκευή νηπιαγωγείων  βαρέως τύπου σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Ο κ.Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος στον Ο.Σ.Κ από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Μεσσηνίας και η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι με την ενεργοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει η κατασκευή του νηπιαγωγείου.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ενημέρωση που της παρείχε ο Δήμαρχος  σχετικά με τα εκπαιδευτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή, αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο Δήμαρχος για την άμεση υλοποίησή τους. Η Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει με  όλες τις δυνάμεις την αποπεράτωση του μακρόπνοου σχεδίου  του Δημάρχου που αφορά την άμεση επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων για τις  σχολικές υποδομές του νέου Δήμου Πύλου - Νέστορος.
Ο κ. Δήμαρχος Δημήτρης Π. Καφαντάρης επισκέφτηκε το Υ.Π.Ε.Κ.Α. Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και συναντήθηκε με στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ώστε να επιτευχθεί συνεργασία για την ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα του έργου κατασκευής αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης καθώς και του έργου ολοκλήρωσης  του δικτύου αποχέτευσης Πύλου-Γιάλοβας.
Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η καλή συνεργασία η οποία υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ανάμεσα στον Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος και των ανωτέρω φορέων με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών αλλά και την υλοποίηση των οραμάτων για ένα Δήμο σύγχρονο και ποιοτικό.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος


NEWSLETTER