Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 12:51

Απάντηση στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Αλλοίμονο αν οι νέοι μας δεν είχαν αδιάλλακτες και σταθερές θέσεις για θέματα όπως αυτό της συγχώνευσης του Γυμνασίου Μερόπης.
Αλλοίμονο και στις δημοτικές αρχές αν δεν καταδίκαζαν όλες τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις που δυστυχώς θα γίνουν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Οιχαλίας. Μακάρι  να είχαμε πόρους στον Δήμο μας και να αναλαμβάναμε όλα τα έξοδα λειτουργίας των σχολείων αυτών (συμπεριλαμβανομένης  της επιλογής αλλά και της μισθοδοσίας των καθηγητών και δασκάλων). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε τίποτε απ’ όλα αυτά, ούτε εμείς, ούτε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της Οιχαλίας και των άλλων δήμων στους οποίους θα γίνουν οι προγραμματισμένες αλλαγές.
Μακάρι επίσης η οποιαδήποτε μεταγραφή μαθητών  στο γυμνάσιο Μερόπης (και όχι μόνο της Μερόπης) να ανέστρεφε τις ανειλημμένες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, τις οποίες αποφάσεις σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε.
Αγαπητοί συμπολίτες μας, ζούμε μια πρωτόγνωρη οικονομική δυσκολία και εξάρτηση από την κεντρική διοίκηση του κράτους, που ούτε με πόλεμο δεν ισοδυναμούν οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν. Θα προτείναμε τους αγώνες και την παλληκαριά μας να την αναλώσουμε σε πιο παραγωγικά έργα και πιο ειρηνική και μεθοδευμένη αντιμετώπιση των αλλαγών που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας.
Εχουμε κάποια σχέδια για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε θιγόμενου χωριού από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας ώστε ο Μαρασμός να αποφευχθεί.
Η άλλη λύση είναι να βγούμε όλοι στο βουνό με τα όπλα γεμάτα.
Αυτό το κρατάμε για άλλη πιο επιβλαβή ενέργεια από αποφάσεις που έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία των κατοίκων του Δήμου Οιχαλίας που φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε με ευθύνη και συνέπεια.
Υποβάλλω ανοιχτή πρόσκληση στο Συμβούλιο των Νέων να έρθουν στο δημαρχείο  όποτε αυτοί το επιθυμούν.

Αντιδήμαρχος Οιχαλίας
Σταυρόπουλος Ηλίας


NEWSLETTER