Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 13:50

"Ποδηλατώντας στην ιστορία" από το Δήμο Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την

 

O Δήμος Μεγαλόπολης και ο πολιτιστικός Σύλλογος Σκορτσινού διοργανώνουν το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία»

Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική βόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου του 2011 σε χωριά και ιστορικά μέρη της Αρκαδίας. Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική διαδρομή με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Στόχος του είναι να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του τόπου, την ιστορικότητά του, τη φιλοξενία των κατοίκων και την παράδοσή τους. Να δώσει επίσης αφορμή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ευκαιρίες στους κατοίκους και ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την αποκέντρωση!

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές:

Η μεγάλη διαδρομή, απόστασης 22.8 χλμ, θα είναι: Πηγές Ευρώτα –Πετρίνα- Σουλάρι-Βουτσαρά- Σκορτσινός –Πηγές Ευρώτα

Η μικρή διαδρομή, απόστασης 4 χλμ για τους μικρούς μας φίλους, θα είναι: Πηγές Ευρώτα – Σκορτσινός –Πηγές Ευρώτα

Ώρα εκκίνησης 11.00 πμ

Στις 12/6, στις 10.00 π.μ.. θα αναχωρήσει λεωφορείο από την κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης που θα μεταφέρει τους ποδηλάτες μαζί με τα ποδήλατά τους στις Πηγές του Ευρώτα.

Το Σάββατο 11/6/2011 στις 11:00 π.μ. ελάτε με τα ποδήλατά σας στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης για να ενημερωθείτε για την ασφάλεια των μετακινήσεών σας με το ποδήλατο και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος!

Πληροφορίες στο www.podilatontasstinistoria.gr και στο τηλέφωνο 6972.649276 Δημοτική Σύμβουλος κα Δέσποινα Γαλάνη. e-mail:  info@podilatontasstinistoria.gr

 

Από το Δήμο Μεγαλόπολης