Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 19:44

Συνάντηση Αναστασόπουλου με Μαλαπάνη

Γράφτηκε από την

Σήμερα Τετάρτη επισκέφθηκε τον δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
Ο δήμαρχος έθεσε κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον αντιπεριφερειάρχη το ζήτημα της προώθησης με γρήγορο τρόπο αναφορικά με την εκβάθυνση του λιμανιού του Πεταλιδίου και του Αγιου Ανδρέα καθώς και του στομίου στο Κουλτούκι Μπούκας Μεσσήνης.
Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από τον κ. Μαλαπάνη δεδομένου ότι θα υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε έγκαιρα να γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις αποφεύγοντας έτσι το κλείσιμο των εισόδων των λιμανιών αλλά και το κλείσιμο του στομίου στο Κουλτούκι που σχεδόν τώρα είναι απροσπέλαστο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αλιείς αλλά και να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή ιδιαίτερα στο έλος Κουλτουκίου Μπούκας.
Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιλύσει τα ως άνω προβλήματα ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αντιμετώπιση των ζητημάτων από τον κ. Μαλαπάνη αλλά και την αγωνία του για την έγκαιρη παρέμβαση και υλοποίηση των ανωτέρω έργων ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης με στόχο την συνεργασία μηχανημάτων και προσωπικού των δύο φορέων για την κατασκευή δρόμων αντιπυρικής προστασίας για τους οποίους έχουμε περιβαλλοντική αδειοδότηση και χρειάζονται σε συνεννόηση με το Δασαρχείο έγκριση επέμβασης.
Πρόκειται για τους κάτωθι αντιπυρικούς δρόμους οι οποίοι και θα αποτελέσουν αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης:
Τοπικό διαμέρισμα Μαγγανιακό της δημοτικής ενότητας Ανδρούσας
Τοπικό διαμέρισμα Κεφαλόβρυσο της δημοτικής ενότητας Αριστομένους
Τοπικό διαμέρισμα Μαθία και
Τοπικό διαμέρισμα Πανιπερίου της δημοτικής ενότητας Πεταλιδίου
Ο δήμαρχος τόνισε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για περιβαλλοντική αδειοδότηση και των υπόλοιπων αντιπυρικών δρόμων του Δήμου Μεσσήνης με στόχο την αντιπυρική προστασία και άλλων δημοτικών ενοτήτων.
Τέλος ο κ. Αναστασόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για την επίσκεψη αλλά και την συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τον καθαρισμό του ρέματος Μουρτιά στην παραλία της Ανάληψης.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης