Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 21:52

Κατά πλειοψηφία η επιβολή τροφείων στους παιδικούς στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Κατά πλειοψηφία η επιβολή τροφείων στους παιδικούς στη Μεσσήνη

- Απείχε η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου


Απείχε η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης από την ψηφοφορία για την επιβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος όπου και συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.
Οπως σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Τζώρτζης στην «Ε», η αποχή υπαγορεύθηκε από το γεγονός ότι πολιτική εισήγηση δεν υπήρχε στο φάκελο του θέματος, παρά διανεμήθηκε ελάχιστη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
Παράλληλα, στην τοποθέτησή του, επέκρινε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικογένεια μαστίζεται από την οικονομική κρίση και πολύ δύσκολα μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε επιπλέον δαπάνη.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής διατυπώθηκε η θέση πως θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε αδύνατες οικονομικά οικογένειες.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε χθες από το δήμο ότι από μεθαύριο Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές-επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης, θα διαρκέσουν δε έως τις 15 Ιουλίου.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κεντρικά γραφεία των παιδικών σταθμών, στο κτήριο του Β΄ Παιδικού Σταθμού, στην οδό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Το σχετικό έντυπο θα διατίθεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Μεσσήνης, από το γραφείο του τμήματος Παιδείας (Ηλίας Θεριός), ενώ πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 27223 60116 και 27220 24324.
Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι, α) ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού (δεν απαιτείται σε περίπτωση επανεγγραφής), β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γ) βεβαίωση παιδιάτρου (για την σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού), δ) ακριβές αντίγραφο βιβλιαρίου εμβολίων, ε) βεβαίωση εργοδότη και των δύο γονέων ή βεβαίωση ότι πρόκειται να εργαστούν εντός μηνός με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, στ) επικυρωμένο αντίγραφο βιβλιαρίου ασφάλισης (των γονέων) ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα σε περίπτωση αυταπασχόλησης, ζ) εκκαθαριστικό Εφορίας, η) αντίγραφο δήλωσης φορολογίας του τρέχοντος έτους ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ σε περίπτωση που δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θ) βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (από το δήμο), ι) επικυρωμένο αντίγραφο διαβατηρίου και άδειας διαμονής στην Ελλάδα σε ισχύ (για τα παιδιά των αλλοδαπών γονέων).


NEWSLETTER