Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 14:28

Περιοδείες Γιόκαρη σε Αρτεμίσιο, Παλαιόπυργο, Κανδήλα και Δάρα

Γράφτηκε από την

Τα χωριά Αρτεμίσιο, Παλαιόπυργο, Κανδήλα και Δάρα επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γιόκαρη. Με τους αγρότες κατοίκους των χωριών μας, συζητήθηκαν καίρια ζητήματα, όπως :
Η απουσία σχεδίου διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιοχής που έχει οδηγήσει το αρδευτικό της Κανδήλας σε αδιέξοδο. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η απίστευτη σπατάλη πόρων, να ολοκληρωθούν τα έργα και να συσταθεί Οργανισμός διαχείρισης του αρδευτικού έργου.
Το υψηλό κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων, οφειλόμενο σε πανάκριβα βοηθήματα και φυτοφάρμακα και στις δυσκολίες άρδευσης, η αδυναμία διάθεσης των προϊόντων, οδηγούν σε συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και φυγή προς τις πόλεις.
Οι συνενώσεις των Δήμων σύμφωνα με τον ″Καλλικράτη″ στερούν από τους δημότες τη δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά του τόπου τους, καταργούν στην ουσία την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και ενισχύουν περαιτέρω την τάση ερημοποίησης των χωριών. Η ″Μαντινειακή Συμπολιτεία″ αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις να διατηρηθεί η αγροτική παραγωγή και η ζωή σε ολόκληρη την Μαντινεία και να συνυπάρξουν πόλη και ύπαιθρος αρμονικά στο νέο Δήμο μας.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER