Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 17:20

Ημερίδα για την τοπική ανάπτυξη στην Τρίπολη με τη συμμετοχή Διαμαντοπούλου και Δελφάκη

Γράφτηκε από την
Ημερίδα για την τοπική ανάπτυξη στην Τρίπολη με τη συμμετοχή Διαμαντοπούλου και Δελφάκη

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Τρίπολης ημερίδα από το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - Ανδρέας Παπανδρέου και το συνδυασμό “Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα-Πόλη”, με θέμα: “Τοπική Ανάπτυξη και Καθημερινότητα του πολίτη. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι δυνατότητες του νέου Δήμου Τρίπολης”.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συνεργασία για την Τρίπολη Πρωτεύουσα – Πόλη”, κ. Νίκος Δελφάκης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος προλόγισε την ημερίδα και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για την για τους τομείς της τοπικής ανάπτυξης και της καθημερινότητας του πολίτη.
Τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του νέου δήμου πρέπει να είναι η τοπική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. “Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Η αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης, η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, η μείωση της γραφειοκρατίας για νέες επιχειρήσεις, η προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων, τη δημιουργία του νέου Διοικητηρίου στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, που στόχο έχει τη συγκέντρωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών και των δικαστηρίων σε ένα σημείο είναι μερικές από τις δράσεις του προγράμματος του κ. Δελφάκη που αναφέρθηκαν στην εισήγησή του. Σχετικά με την καθημερινότητα και την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος στους δημότης, ο κ. Δελφάκης παρουσίασε άμεσες και ρεαλιστικές δράσεις που θα στηρίξουν την οικογένεια, τα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας, αλλά και τις άπορες οικογένειες, όπως οι νέοι παιδικοί σταθμοί, τα νέα ΚΑΠΗ, τα Κοινωνικό Παντοπωλείο για την παροχή δωρεάν τροφίμων σε άπορες οικογένειες κ.ά.
Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου στην εισήγησή της μίλησε για την ανάγκη ρεαλισμού εκ μέρους των “τοπικών αρχόντων” και την ανάγκη αξιοποίησης του νέου θεσμικού πλαισίου που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER