Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 16:53

Ο Π. Μπεγλίτης στηρίζει τον Π. Τατούλη

Γράφτηκε από την


Τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Πελοποννήσου Super TV.
"Είναι καιρός, ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, να ξεδιαλυθούν πάρα πολλές συγχύσεις και πάρα πολλές σκοπιμότητες που καλλιεργήθηκαν και δυστυχώς συνεχίζουν να καλλιεργούνται εσκεμμένως, από την πλευρά κατά κύριο λόγο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που βλέπει ή σπεύδει να περισωθεί ανανεώνοντας συνεχώς ή κατασκευάζοντας κρίσεις, διαμάχες, αντιπαλότητες, συγκρούσεις, μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και εμού, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη", είπε και πρόσθεσε:
"Θα ήθελα επίσης να θυμίσω ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε στο Εθνικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία η υποστήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη, ήμουν το πρώτο στέλεχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου γραπτά βγήκα και είπα ότι τάσσομαι με την άποψη του κόμματος μας, του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζω την υποψηφιότητα Τατούλη για την Πελοπόννησο και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που βγήκα για να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, του Γιώργου Δέδε. Αυτά είναι πραγματικά περιστατικά. Πολλοί την τελευταία περίοδο έπαιξαν, προκαλώντας συγχύσεις γύρω από τη θέση μου".
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ άντεξε με τον πιο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο, πραγματοποιώντας ένα αποτέλεσμα απόλυτα ικανοποιητικό κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα.
Χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο και τον β' γύρο των εκλογών, γιατί όπως είπε, μέσα από τη θεσμική επανάσταση που συνιστά ο "Καλλικράτης", η χώρα μπορεί να βγει πολύ πιο δυνατή, να βρει έναν βηματισμό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
"Μη θεωρηθεί ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι ένας χαλαρός γύρος, όπου τίποτα δεν διακυβεύεται, όπου κανείς δεν αξίζει να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές. Είναι μεγάλη η ευθύνη των πολιτών. Το μέλλον της χώρας περνά μέσα από την ανάληψη των ευθυνών από τους πολίτες", τόνισε.
Σχετικά με την αποχή που παρατηρήθηκε στον α' γύρο των εκλογών, ζήτησε "να μην πολιτικοποιούμε μ' αυτό τον απόλυτο τρόπο την αποχή".



"Κανείς -είπε- δεν μπορεί να πει ποιος συμμετείχε σ' αυτό το πραγματικά μεγάλο ποσοστό της αποχής.
Τέλος, για το ενδεχόμενο στήριξης υποψηφίων της ΝΔ από το ΚΚΕ ανέφερε:
"Το θέμα είναι πώς ο καθένας μας, ο κάθε πολίτης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αναλαμβάνει πλέον ή όχι την πολιτική του ευθύνη, την εθνική του ευθύνη απέναντι σ' αυτά τα κρίσιμα πραγματικά διακυβεύματα, τα κρίσιμα διλήμματα, τα ουσιαστικά διλήμματα που τίθενται σ' αυτό τον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών".


ΑθηναΪκό Πρακτορείο Ειδήσεων