Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 21:46

Πελοπόννησος: Για μετάταξη 613 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Για μετάταξη 613 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Δυσοίωνο φαίνεται το μέλλον της μετρικής γραμμής του ΟΣΕ, μετά από την γνωστοποίηση ότι περίπου τα 2/3 του προσωπικού του στην Πελοπόννησο -συνολικά 613 στους 6 νομούς- τελούν υπό μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, υπό μετάταξη τελούν, στη Μεσσηνία 113 άτομα, στην Αρκαδία 56, στην Αργολίδα 23, στην Κορινθία 86, στην Αχαΐα 231 και στην Ηλεία 104.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, εξ άλλου, αναμένεται η ανακοίνωση και των νέων δρομολογίων στα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- προβλέπονται δραστικές περικοπές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο μεταξύ, η διαδικασία των μετατάξεων, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχει ζητήσει να καταγραφούν με απόλυτη προτεραιότητα οι ανάγκες του σε προσωπικό, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι αύριο να έχει ενημερωθεί το υπουργείο.
Σήμερα, παράλληλα, -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένονταν να φθάσουν ονομαστικά στον κάθε ένα από τους υπό μετάταξη υπαλλήλους τα σχετικά έγγραφα, με τα οποία θα καλούνται να επιλέξουν μεταξύ τριων υπηρεσιών. Σε ενδεχόμενη άρνησή τους δε, η μετάταξη θα γίνει σε υπηρεσία που θα επιλέξει το υπουργείο.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι -σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι κενές θέσεις όσο και οι ανάγκες για σύσταση θέσεων αφορούν κυρίως στους ίδιους νομούς στους οποίους καταργούνται οι θέσεις στον ΟΣΕ.
Η ίδια εγκύκλιος προσθέτει ότι «το πλεονάζον προσωπικό μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα, ύστερα από αίτησή του. Η μεταφορά γίνεται σε φορέα ή υπηρεσία, σε νομό επιλογής του υπαλλήλου, εφ’ όσον υπάρχει κενή θέση ή ανάγκη σε φορέα του νομού αυτού».
Οι κενές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που θα συσταθούν, αναφέρει το υπουργείο, «θα πρέπει να είναι αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με αυτή που ανήκει ο μεταφερόμενος».
Οσον αφορά στις εκπαιδευτικές βαθμίδες των συνολικά 613 υπό μετάταξη εργαζομένων στον ΟΣΕ στο δίκτυο Πελοποννήσου, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι 4, τεχνολογικής 5, δευτεροβάθμιας και μέσων σχολών 231 και υποχρεωτικής 373.
Οι αντίστοιχες κατηγορίες ανά νομό είναι, στην Αργολίδα 3 ΔΕ και 20 ΥΕ, στην Αρκαδία 13 ΔΕ και 43 ΥΕ, στην Αχαΐα 4 ΠΕ, 3 ΤΕ, 96 ΔΕ και 128 ΥΕ, στην Ηλεία 40 ΔΕ και 64 ΥΕ, στην Κορινθία 2 ΤΕ, 22 ΔΕ και 62 ΥΕ και στη Μεσσηνία 57 ΔΕ και 56 ΥΕ.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER