Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 17:27

Αρκαδία: Ο Κωνσταντόπουλος παρέδωσε στον Τατούλη

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στη νομαρχία Αρκαδίας μεταξύ του απερχόμενου νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και του νεοεκλεγέντος Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Ο απερχόμενος, τελευταίος νομάρχης Αρκαδίας, στην ομιλία του καλωσόρισε και συνεχάρη, τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα, όσο και τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για την επιτυχία τους στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που θα αναλαμβάνουν στην Περιφέρεια και το νομό.
Ο κ. Κωνσταντόπουλο σημείωσε ότι ''στη νομαρχία, οκτώ ολόκληρα χρόνια, όλοι μαζί, μέσα και έξω από το νομαρχιακό συμβούλιο εργαστήκαμε με αμεροληψία και αντικειμενικότητα, με συνεργασία και σύμπνοια για την ωφέλεια όλων των συμπολιτών μας, πέρα και πάνω από τις πολιτικές τοποθετήσεις και τις κομματικές τους προελεύσεις''.
Ο τελευταίος νομάρχης Αρκαδίας υπογράμμισε πως ''σε μια εποχή που βίαιοι άνεμοι αγριότητας και απανθρωπιάς πλήττουν και τις πιο πολιτισμένες κοινωνίες της Οικουμένης. Σε μια εποχή ανειλικρίνειας και ψευτιάς, στη νομαρχία αφιερώσαμε την πείρα μας, τις γνώσεις μας και τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία των συμπατριωτών μας, γιατί αυτή ήταν πάντοτε η μοναδική μας φιλοδοξία'' και πρόσθεσε, ''η μικροπολιτική, τα συμφέροντα και οι κομματικές σκοπιμότητες δεν ήσαν οι βάσεις των αποφάσεων του νομαρχιακού συμβουλίου. Γι' αυτό σχεδόν όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τεχνικό πρόγραμμα των ετών 2009 και 2010 που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις νομαρχιακές παρατάξεις. Η πολιτική όλων μας ήταν αυτοδιοικητική πολιτική''.
Ο νομάρχης είπε ότι πορεύτηκε με γνώμονα την διαφάνεια κι έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που επιτέλεσε τα οκτώ χρόνια της θητείας του στη νομαρχία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανέγερση του διοικητηρίου που θα στέγαζε όλες τις υπηρεσίες, το οποίο -είπε- ότι έχει βαλτώσει στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ από τον Ιούνιο του 2009.
Τέλος, τόνισε ότι ''στη νομαρχία δεν αφήνουμε χρέη. Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, εκτός βέβαια από τους τρέχοντες λογαριασμούς των διαφόρων έργων ή προμηθειών. Υπάρχει αποθεματικό, υπάρχουν χρήματα από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ώστε από τον καινούργιο χρόνο θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς οικονομικά προβλήματα''.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας στη ομιλία του ευχαρίστησε τον τελευταίο νομάρχη Αρκαδίας για το έργο του και την προσφορά του στον τόπο.
Ο κ. Γιαννακούρας σημείωσε ότι ''ο Καλλικράτης είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στην τοπική αυτοδιοίκηση από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Δίνει τη δυνατότητα στον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες να απευθύνονται απευθείας στην ΕΕ και να διεκδικούν κονδύλια για τον τόπο τους''.
Επίσης, τόνισε, πως ''για εμάς στην Πελοπόννησο υπήρξε μια καλύτερη συγκυρία. Ο Καλλικράτης συναντήθηκε με τον Τατούλη. Είναι ένα δίδυμο που σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες και το περιφερειακό συμβούλιο θα αποδώσει πάρα πολύ. Έχουμε φιλοδοξίες, όνειρα και σχέδιο δράσης. Για μένα δεν υπάρχουν χρώματα και κόμματα. Θα είστε όλοι το ίδιο και η πόρτα μου θα είναι ανοικτή σε όλους. Αλλά θα είμαι απέναντι σε τεμπέληδες, φυγόπονους, βολεψάκηδες, ανέντιμους και κοπανατζήδες. Είναι μονόδρομος και πρέπει να πετύχουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια''.
Χαρακτήρισε τον απερχόμενο νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ''θρύλο'' για την Αρκαδία και ''δάσκαλο'', ενώ συμπλήρωσε πως ''είναι το συνώνυμο του ήθους και της εντιμότητας και μακάρι όταν φύγω και εγώ να φύγω με την εικόνα που φεύγει ο κ. Κωνσταντόπουλος''.
Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που παραβρέθηκε στην τελετή έλαβε τον λόγο και είπε ότι ''ο νέος θεσμός δημιουργεί την εικόνα του καινούργιου, την εικόνα της ελπίδας, της προσδοκίας, την εικόνα της πεποίθησης ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν σ' αυτό τον τόπο''.
Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης είπε πως ''όλοι οι πολίτες και οι θεσμικοί παράγοντες θα πρέπει να συμβάλουν, να συνεργαστούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη και μονόδρομος για να πετύχουμε. Για να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια Ευρωπαϊκή περιφέρεια που θα αποτελεί πρότυπο και πιλότο για τις υπόλοιπες περιφέρειες στη χώρα μας''.
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον απερχόμενο νομάρχη για την προσφορά του στους θεσμούς και ευχήθηκε στον κ. Κωνσταντόπουλο που αποχωρεί από την ενεργό πολιτική να έχει μια πορεία ηρεμίας και νηφαλιότητας.

(Του Δ. Μανιατάκου από το ΑΠΕ)


NEWSLETTER