Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 21:10

"Σπιράλ" Δήμου Πατρέων: Αυτοδιοικητική αποστολή μελών και φίλων της παράταξης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

"Σπιράλ" Δήμου Πατρέων: Αυτοδιοικητική αποστολή μελών και φίλων της παράταξης στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αυτοδιοικητική αποστολή στην Καλαμάτα οργάνωσε η παράταξη “Σπιράλ” του Δήμου Πατρέων.

Σαράντα μέλη και φίλοι της παράταξης ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλου και τους συνεργάτες του, περιηγήθηκαν στην πόλη, κατέγραψαν επιτυχημένες πρακτικές, εμπλούτισαν τις αυτοδιοικητικές τους γνώσεις και εμπειρίες και επέστρεψαν στην Πάτρα με τον προβληματισμό «γιατί άλλοι δήμοι της χώρας να τα καταφέρνουν, να προοδεύουν και να αναπτύσσονται;».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας επιφύλαξε μια πολύ θερμή υποδοχή στο ιστορικό δημαρχείο στον επικεφαλής του “Σπιράλ” Πέτρο Ψωμά και την ομάδα του. Μαζί με τους αντιδημάρχους, Πιπίνα Κουμάντου (Οικονομικών και Νομικών Θεμάτων), Γιώργο Λαζαρίδη (Αθλητισμού και Τουρισμού) και Βασίλη Κουτραφούρη (Νέων Έργων και Πολεοδομίας) παρουσίασαν στους Αχαιούς επισκέπτες τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ απάντησαν πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει οι άνθρωποι του “Σπιράλ”.

Τόσο από τη δίωρη συνάντηση στο δημαρχείο, όσο και από την εξαντλητική περιήγηση στην πόλη και συζητήσεις με τους δημότες της, οι Πατρινοί αποκόμισαν μια σαφή εικόνα για τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας: λειτουργικός, καθαρός, φιλόξενος, τουριστικός, αναπτυσσόμενος, με καλά σχεδιασμένες αναπλάσεις που ολοκληρώνονται στην ώρα τους, με πλήθος μεγάλων έργων (απόρροια έγκαιρων μελετών και ορθά διεκδικημένων χρηματοδοτήσεων), με πολλές εν εξελίξει πρωτοβουλίες στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εκσυγχρονισμού, με διαρκή πρόοδο, προϊόν συνεργασιών, ανοιχτοσύνης και πολλής στοχευμένης δουλειάς, αποκλειστικά αυτοδιοικητικού χαρακτήρα.

Κατά την παραμονή τους στην Καλαμάτα οι άνθρωποι του “Σπιράλ” συναντήθηκαν με τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Ελευθερία» Δημήτρη Πλεμμένο, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», περπάτησαν στο κέντρο της πόλης και στην παραλιακή ζώνη και κατέγραψαν πρωτοτυπίες, καινοτομίες, καλές πρακτικές. Στο πλαίσιο του ταξιδιού πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, επίσκεψη στη Δημητσάνα (και στα μουσεία Υδροκίνησης και Εκκλησιαστικό) και ξενάγηση στο project ΜΑΝΝΑ (πρώην σανατόριο) στην ορεινή Αρκαδία.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος, ο γραμματέας Ανδρέας Κοσμάτος, οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Τάκης Χρονόπουλος, Κώστας Γκίρης και Δημήτρης Μπότσαρης, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Άκια Σταμάτη, Γιώργος Αγγελόπουλος και Θωμάς Σοφίας, πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του “Σπιράλ”, μέλη και φίλοι.