Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 17:41

Ο Τ. Αποστολόπουλος με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Γράφτηκε από την
Ο Τ. Αποστολόπουλος με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ζακύνθου

Σειρά συσκέψεων είχε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο γραφείο του στην Πάτρα.
Ο Γενικός Γραμματέας δέχτηκε την Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, κα. Λένα Καλεντζώτη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγο κ. Σωτήριο Χρονόπουλο, και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Δημήτριο Δριβίλα, με τους οποίους εξέτασε το θέμα της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στην περιοχή Ζαβλανίου Πατρών. Στη συνάντηση καταγράφηκε η βούληση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να εκπονηθούν οι απαραίτητες εδαφοτεχνικές και κυκλοφοριακές μελέτες που θα άρουν τις υπάρχουσες εκκρεμότητες.
Το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Αποστόλη Κοιμίση, του Γενικού Διευθυντή Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Διονύση Παναγιωτόπουλου, και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας κ. Λυκούργου Σταματελάτου. Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πιστοποίηση και εξαίρεση κατεδάφισης των δημοτικών σφαγείων Αμφιλοχίας, ενώ θίχθηκε το θέμα λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή.
Ο κ. Αποστολόπουλος είχε επίσης συνεργασία με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Πάνο Κατσούλη. Συζητήθηκε η διαδικασία μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Αγρινίου όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα «Καλλικράτης», ζητήματα στελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών, οι δυνατότητες ένταξης έργων στα προγράμματα αστικής ανάπλασης και το θέμα ενεργοποίησης χώρου αδρανών υλικών.
Νωρίτερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας δέχτηκε τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, κ. Θανάση Γιανναδάκη, καθώς και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου υπό τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Αρβανιτάκη, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μεταφορά των υπηρεσιών Πολεοδομίας από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στον Δήμο.

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


NEWSLETTER