Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 22:38

“Χρησμοί” Τατούλη για τα σκουπίδια της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί να βρούμε την κοινή συνιστώσα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είπε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης από τα Φιλιατρά, ερωτηθείς για το πρόβλημα των σκουπιδιών που υπάρχει στην πόλη της Καλαμάτας. Επίσης, απαντώντας σε άλλα ερωτήματα τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί σε πανελλαδικό επίπεδο για το ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης για το ζήτημα των σκουπιδιών στην Καλαμάτα και το αν υπάρχουν εξελίξεις σημείωσε: «Υπάρχουν πολλές εξελίξεις στη βάση της προεκλογικής μας δέσμευσης, δεν θα το επαναλαμβάνω, άλλωστε εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να αποδεικνύουμε με έργα αυτά που εδώ και καιρό έχουμε δρομολογήσει. Για να τελειώσει αυτή η κουβέντα, ας καθίσει ο καθένας στον τομέα της δικής του ευθύνης, ας αναλάβει τις ευθύνες του, και από εκεί και πέρα δημιουργικά θα πρέπει όλοι μαζί να βρούμε την κοινή συνιστώσα, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω όλους μας τους συμπολίτες είναι ότι ο σχεδιασμός μας έγινε πλέον αποδεκτός και στο επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής. Και χαίρομαι ιδιαιτέρως που αυτή η μεγάλη προσπάθεια, η προσπάθεια που άρχισαν εδώ και πολύ καιρό όλοι οι συνεργάτες μου αλλά και η επιστημονική ομάδα και η ομάδα των τεχνοκρατών που μας βοήθησε, αποτελούν πλέον πιλότο για όλη τη χώρα».
Απαντώντας στο ερώτημα τίνος είναι η ευθύνη που η Καλαμάτα είναι γεμάτη σκουπίδια, ανέφερε: «Είσαστε έξυπνοι άνθρωποι, ας αφήσω κάτι και για εσάς».
Οσον αφορά το ΕΣΠΑ ο κ. Τατούλης επισήμανε: «Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ έχει ξεκινήσει, πολύ σύντομα η ευθύνη του ΕΣΠΑ θα περιέλθει στα χέρια της αιρετής Περιφέρειας. Η αιρετή Περιφέρεια και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε η άποψη όλων των Περιφερειών για να συμμετέχουν ενεργά στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ είναι δεδομένη. Ο στόχος μας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας που θα κάνει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Χαίρομαι γιατί αυτό τον καιρό όλοι μαζί, και ιδιαίτερα τα δικά μας μέσα μαζικής ενημέρωσης, απέδειξαν ότι κάτω από την πίεση των πραγμάτων έχουν πολιτισμό, ευγένεια, σοβαρότητα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα μαζί».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER