Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 14:55

Θαν. Πετράκος: Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ενέργειες για να μη σταματήσει η μεταφορά μαθητών της Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Οπως έγινε γνωστό σήμερα από τα ΜΜΕ από αύριο 1η Μαρτίου, οι μαθητές της Αρκαδίας δεν θα μπορούν να πάνε στο σχολείο τους, διότι το ΚΤΕΛ και τα ταξί που τους μεταφέρουν σταματούν τη μεταφορά, αφού το κράτος δεν έχει καταβάλει ό,τι τους οφείλει από πέρσι, αλλά και για τη φετινή χρονιά μέχρι σήμερα.
Επίσης επειδή στο έγγραφο του ΚΤΕΛ αναφέρεται ότι έχει ήδη γίνει συνάντηση και με τον κ. Περιφερειάρχη και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και οι συναντήσεις όπως τονίζουν δεν απέδωσαν καρπούς και πήραν μόνο υποσχέσεις.
Επειδή το να σταματήσει η μεταφορά των μαθητών από τα σπίτια τους στα σχολεία που φοιτούν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν επιδέχεται καμία αναβολή, ζητώ όπως τεθεί ως έκτακτο θέμα προ ημερησίας διάταξης σήμερα το θέμα αυτό, ώστε να συζητηθεί και να λυθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την οποία να ζητάμε από την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις για να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών, αλλά και για να καταλήξουμε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, πέρα της απόφασης, ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα, το οποίο υποψιάζομαι ότι θα αφορά όλους τους Νομούς της Περιφέρειας.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι ξιφούλκησαν και ζητούσαν την καταδίκη του κινήματος κατά των διοδίων να συμφωνήσουν πρώτοι απ’ όλους να συζητηθεί το θέμα αυτό, διότι λογικά δεν πρέπει να συμφωνούν το κράτος να είναι «τζαμπατζής» και να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις τους προς τους φορείς και τους πολίτες.