Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 21:36

Απογοήτευση Νίκα από τη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Απογοήτευση Νίκα από τη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Απογοητευμένος από τη στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που χωρίς να ειδοποιήσει τον Δήμο Καλαμάτας υπέδειξε τη Μαραθόλακκα για τη μεταφορά 30 δεματιών σκουπίδια από το δεματοποιητή που λειτουργεί στο Σταυρό Διδύμων του Δήμου Κρανιδίου Αργολίδας, εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας - επιλέγοντας πάντως να μη σχολιάσει περαιτέρω. “Δεν σχολιάζω τις κινήσεις της Περιφέρειας. Δεν καταδέχθηκαν να μας κοινοποιήσουν ούτε το σχετικό έγγραφο”, τόνισε ο κ. Νίκας.
Αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στο γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στην Πελοπόννησο με τις χωματερές, ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι “η αγωνία των δημάρχων τούς οδηγεί να βρουν καταφύγιο σε όποια λύση εμφανίζεται” - δηλώνοντας θλιμμένος για την κατάσταση και άλλων δήμων, όπως αυτοί της Αργολίδας, ο Πύργος και η Πάτρα.
“Θα πρέπει να υπάρξει ανάδοχος για τον νέο ΠΕΣΔΑ πριν από τη λειτουργία της νέας περιφερειακής διοίκησης, όποια κι αν είναι αυτή, αλλιώς φέξε μου και γλίστρησα...” είπε για μία ακόμα φορά ο δήμαρχος Καλαμάτας. Και στη συνέχεια, εξέφρασε μεν τη στήριξή του στο πείραμα Σούκου καθώς και τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι τα τελικά συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος Νοεμβρίου οπότε και τελειώνει η προγραμματική σύμβαση. “Ο Δήμος Καλαμάτας έχει δώσει μόνο 7.000 ευρώ για το πετρέλαιο στη μονάδα Σούκου, και από εδώ και πέρα θα πληρωθεί αποκλειστικά και μόνο για τις ποσότητες που αποδεδειγμένα έχει επεξεργαστεί”.
Κλείνοντας πάντως ο Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδων θερμικής επεξεργασίας, οι δεματοποιητές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση.
Δ.Πλ.


NEWSLETTER