Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 21:28

Σε Δήμο Βοιών και Ελαφόννησο Δράκος και Φαρλέκας

Γράφτηκε από την
Σε Δήμο Βοιών και Ελαφόννησο  Δράκος και Φαρλέκας

Η Αγροτική Οικονομία και ιδιαίτερα η παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου, καθώς και ο Τουρισμός ήταν τα δύο βασικά θέματα στα οποία επικέντρωσε τις αναφορές του στις συζητήσεις που είχε με φορείς και κατοίκους του Δήμου Βοιών και της Ελαφονήσου κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή 29/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα και υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους.
Οι Δ. Δράκος και Π. Φαρλέκας επισκέφθηκαν τα χωριά Βιγκλάφια και Άγιο Γεώργιο, καθώς και ελαιοτριβεία της περιοχής, η οποία είναι γνωστή για την ποιότητα της παραγωγής της σε ελιές και λάδι. Σε παρεμβάσεις που έκαναν, στη διάρκεια συζητήσεων με κατοίκους και παραγωγούς, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξαν τους βασικούς άξονες του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης του συνδυασμού ενώ ο Δ. Δράκος υπογράμμισε ότι «πέρα του γεγονότος ότι το λακωνικό και πελοποννησιακό λάδι είναι αξεπέραστο, εκείνο που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα σωστό σχέδιο εμπορικής προώθησής του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, ούτως ώστε να προσεγγίσει τα επίπεδα αξίας και πωλήσεων που είναι εφάμιλλα της μοναδικής ποιότητάς του».
Επισκεπτόμενοι την Ελαφόννησο, οι Δ. Δράκος και Π. Φαρλέκας συνομίλησαν και πάλι με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του νησιού. Δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί τους όταν αναλάβουν την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού  και γενικότερα της τοπικής οικονομίας. «Όσο προικισμένος και αν είναι ένας τόπος σε φυσική ομορφιά και πόρους, είναι αδύνατο να πάει μπροστά εάν δεν έχει την στήριξη από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς», υπογράμμισε ο Δ. Δράκος, προσθέτοντας παράλληλα, ότι υπάρχει ισχυρή προοπτική ανάπτυξης όχι μόνο για την Ελαφόννησο, αλλά και για ολόκληρο το κομμάτι της συγκεκριμένης περιοχής που αποτελεί και το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έλαβε ακόμη δέσμευση αναφορικά με τη μελέτη και διεκδίκηση της αναβάθμισης του λιμένα Ελαφοννήσου, όπως και του αλιευτικού καταφυγίου.
Ως επόμενοι σταθμοί της περιοδείας  των Δ. Δράκου και Π. Φαρλέκα στη Λακωνία, είχαν προγραμματιστεί η Μονεμβασιά, όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα πραγματοποιούσεε ομιλία, όπως και οι Μολάοι.
Στο μεταξύ το βράδυ της Πέμπτης 28/10 ο Δ. Δράκος περιόδευσε σε χωριά της Μεσσηνίας, ενώ ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η μετάβαση και παραμονή του στο χωριό Ελαία (Μπούζι) της Τριφυλλίας, όπου είναι ο τόπος που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδιά του χρόνια. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε με ένα μεγάλο πλήθος κατοίκων που τον υποδέχτηκε με εξαιρετικά θερμές εκδηλώσεις. Ο Δ. Δράκος μίλησε αναλυτικά για την προοπτική και τα σχέδια στήριξης και ανάπτυξης της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε και στο γενικότερο πρόγραμμα του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για το σύνολο της Περιφέρειας.
Το Σάββατο 30/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Δράκος μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτ. Παναγιωτόπουλο επισκέπτεται την Κυπαρισσία, ενώ το απόγευμα επισκέπτεται το Λεωνίδιο μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη, όπου θα πραγματοποιήσει και ομιλία.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER