Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 15:45

Σύσκεψη στη Σπάρτη για την εγκληματικότητα

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, Κωνσταντίνας Νικολάκου, Ανδρέα Πουλά, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Πουλοκέφαλου, Περιφερειακών Συμβούλων από τη Λακωνία, του Περιφερειακού Διευθυντή Πελοποννήσου, ταξίαρχου κ. Ηλία Γεωργόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Λακωνίας κ. Διαμαντίδη, των αστυνομικών διευθυντών Λακωνίας, του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου και του Δημάρχου Ελαφονήσου κ. Ψαρομμάτη, με θέμα «ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του αφού επανέλαβε την δέσμευση του ίδιου και της νέας Διοίκησης ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η Περιφέρεια που θα τηρούνται οι νόμοι για όλους και για όλα" υπογράμμισε ότι "Τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της Περιφέρειας βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί αποτελούν θέματα κοινωνικής συνοχής".
"Η προσπάθειά μας, στα πλαίσια ενός άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού", συνέχισε ο Περιφερειάρχης, "επισφραγίζεται από την συνεργασία μας σε υψηλό επίπεδο με όλες τις δομές τις κοινωνίας υπέρ της νομιμότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής όλων των πολιτών μας" ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι "Όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις". "Τα προβλήματα κλοπών, ληστειών, βίας, ναρκωτικών, λαθρομετανάστευσης, οδικής ασφάλειας" σημείωσε στην συνέχεια, "είναι προβλήματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία και η αιρετή περιφέρεια με συνέργειες και συνεργασίες με όλους του ΟΤΑ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προσπαθήσει να συμβάλλει στη σωστή διαχείρισή τους και να περιορίσει την εγκληματικότητα".
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στη Λακωνία τονίζοντας ότι «Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία και διατήρηση γκέτο στην Περιφέρειά μας».
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει αλλά και στην αρωγή που εξασφάλισε η Περιφέρεια για την υλικοτεχνική υποδομή ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου, η οποία έχει δοθεί στην ελληνική αστυνομία με προμήθεια ειδικών οχημάτων και άλλου εξοπλισμού. "Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και την αδυναμία της πολιτείας για να καλύψει ανάγκες υποδομών της ελληνικής αστυνομίας και κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε" .
Οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Ελαφοννήσου  και αντιδήμαρχοι όλων των Δήμων Λακωνίας έκαναν αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα της ΠΕ, και κυρίως για τους αθίγγανους και τους λαθρομετανάστες.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας Ηλίας Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η Λακωνία και η Αρκαδία βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Ευχαρίστησε την αιρετή Περιφέρεια για τη βοήθεια στην υλικοτεχνική υποδομή και συνεργασία, επεσημένοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική Περιφέρεια με τόσες συσκέψεις για την ασφάλεια των πολιτών και τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον για περαιτέρω μείωση της εγκληματικότητας και αύξηση της ασφάλειας των πολιτών. 


Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER