Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 13:28

Συνάντηση του Προεδρείου της Περιφερειακής Ενωσης με τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου Εποικοδομητική Συνεργασία

Γράφτηκε από την

Εθιμοτυπική και παράλληλα ουσιαστική και εποικοδομητική υπήρξε η πρώτη συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες στις 23 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Η σημαντικότερη είδηση ήταν η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ότι στις 23 Δεκεμβρίου 2011 θα δημοσιευθεί ο δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου  που θα υλοποιήσει τη μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός σε όλες τις τεχνολογίες και η όλη διαδικασία θα γίνει με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επίσης  συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η εργασιακή εφεδρεία και η έλλειψη προσωπικού καθώς και οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες των Δήμων.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση με θέμα και πάλι τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από την ΠΕΔ Πελοποννήσου ημερίδα στην Τρίπολη γι΄ αυτό το θέμα, με τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου
Παναγιώτης Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας