Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 11:26

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τον Τατούλη και τον καλεί να ζητήσει συγνώμη από το δημοσιογράφο της "Ε" Γιάννη Σινάπη.

Γράφτηκε από την

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, βάναυση, ακραία προσβλητική και αντιδημοκρατική επίθεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη κατά του συναδέλφου Γιάννη Σινάπη, εργαζόμενου στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας και μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ο κ. Τατούλης, θεωρώντας προφανώς εαυτόν υπεράνω κριτικής και δημοκρατικού ελέγχου, εξαπέλυσε σφοδρή λεκτική επίθεση κατά του συναδέλφου στην διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με την θέση και το κύρος του αξιώματος του Περιφερειάρχη.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου Γιάννη Σινάπη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απαράδεκτων ενεργειών του κ. Τατούλη ο οποίος θεωρεί ότι με την τακτική του εκφοβισμού και της σπίλωσης της υπόληψης του συναδέλφου θα πετύχει την φίμωση και την υποστολή της δημοσιογραφικής του κριτικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από τον κ. Τατούλη στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον συνάδελφο Γιάννη Σινάπη ως μια πράξη ελάχιστης αποκατάστασης του συναδέλφου αλλά και ως δείγμα σεβασμού στο δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ανεμπόδιστα, ελευθέρα και χωρίς φόβο το λειτούργημα τους.

 


NEWSLETTER