Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012 20:53

Πετράκος: "Κύριε Τατούλη, τα παραμύθια για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχουν κοντά ποδάρια"

Γράφτηκε από την
Πετράκος: "Κύριε Τατούλη, τα παραμύθια για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχουν κοντά ποδάρια"

Μείζον θέμα αξιοπιστίας, αλλά και σοβαρότητας προκύπτει για τον Περιφερειάρχη και την ηγεσία της Περιφέρειας, μετά την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής εφημερίδας «messinea.gr», ότι το μήκος του αεροδιαδρόμου Καλαμάτας δεν είναι 2.000 μέτρα αλλά 2.700 μέτρα.

Συνεπώς οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του κ. Τατούλη ότι έχει ενεργήσει ώστε να αυξηθεί το μήκος του αεροδιαδρόμου κατά 300 μέτρα, ώστε από 2.000 να γίνει 2.300 μέτρα, είναι «παραμύθια της Χαλιμάς».

Η ηγεσία της Περιφέρειας ή δε γνωρίζει, γεγονός απαράδεκτο ή θέλει να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των Μεσσηνίων, ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας, γεγονός εξίσου απαράδεκτο.

Αφού πάνω από δύο μήνες μαζί με τον συνεργάτη της κ. Μπούκλη πουλάγανε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους Μεσσήνιους και στους Περιφερειακούς Συμβούλους και ενέτασσαν στην Η.Δ. του  Π.Σ. το θέμα της ενίσχυσης της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, μέσω προσέλκυσης εταιρειών χαμηλού κόστους και αφού ποτέ δεν συζητήθηκε το θέμα επί 6 συνεχείς συνεδριάσεις που ήταν στην ημερήσια διάταξη, στη συνέχεια εξαφανίστηκε από την Η.Δ., τώρα η ηγεσία της Περιφέρειας βρήκε άλλο «παραμύθι», που ονομάζεται «επέκταση του αεροδιαδρόμου από 2.000 σε 2.300 μέτρα».

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την ηγεσία της Περιφέρειας ότι:

1) Ο αεροδιάδρομος του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι για την ακρίβεια 2.703 μέτρα και της Κέρκυρας και της Ρόδου είναι 2.400! Συνεπώς δεν είναι θέμα προτεραιότητας σε καμιά περίπτωση η επέκταση του αεροδιαδρόμου, ούτε έχει τεθεί από κανέναν ποτέ.

2) Θέματα προτεραιότητας για το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι:

α) Η επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών (πίστα αεροδρομίου), ώστε να δημιουργηθούν 4 επιπλέον θέσεις στάθμευσης και παραμονής αεροπλάνων και για το σκοπό αυτό πρέπει να προχωρήσει η απαλλοτρίωση 50 περίπου στρεμμάτων.

β) Η ανακατασκευή της ανατολικής πλευράς του αεροσταθμού ώστε να ενσωματωθεί η βεράντα στην αίθουσα αναμονής για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

Αυτά είναι τα φλέγοντα θέματα που πρέπει να υλοποιηθούν επιτέλους, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Αν λοιπόν η ηγεσία της Περιφέρειας δεν θέλει να πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους Μεσσήνιους, ας ασχοληθεί με αυτά τα δύο σοβαρά θέματα και ας αφήσει την επέκταση του αεροδιαδρόμου.

 

 

13/3/2012

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 


NEWSLETTER