Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 22:28

Σκληρή μονομαχία για Τατούλη και Δράκο αύριο, ενώπιον 400.000 ψηφοφόρων της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Σκληρή μονομαχία για Τατούλη και Δράκο αύριο, ενώπιον 400.000 ψηφοφόρων της Πελοποννήσου

Τατούλης και Δράκος λύνουν αύριο τις διαφορές τους στις κάλπες που περιμένουν την ετυμηγορία 400.000 ψηφοφόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από μόνος του αυτός ο αριθμός δίνει και το μέγεθος της σημασίας που έχει ο νέος θεσμός στο πολιτικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα συγκρότησης και οικονομικής υποστήριξης.
Η παρουσία Τατούλη στο σκηνικό ανακάτεψε την πολιτική τράπουλα και βρήκε ανταπόκριση στους πολίτες, αφού κατάφερε να τερματίσει πρώτος με διαφορά στήθους. Το ποσοστό που συγκέντρωσε οφείλεται κυρίως σε ένα ρεύμα που δημιουργήθηκε, καθώς οι μηχανισμοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν ουσιαστικά ανενεργοί για διάφορους λόγους. Χωρίς να φέρνει κάτι το εντυπωσιακό, και παρά την πολιτική ανομοιογένεια, ο συνδυασμός Τατούλη εξέφρασε κυρίως την επιθυμία των πολιτών να κινηθούν έξω από τα στερεότυπα των κομματικών στοιχίσεων.
Η επιμονή της ΝΔ να παίξει το χαρτί του Δημ. Δράκου, μετά από 14 χρόνια απραξίας στη θέση του νομάρχη Μεσσηνίας, και ν' αναπαραγάγει τον παλαιοκομματικό μηχανισμό σε επίπεδο Περιφέρειας, την έφερε στη δεύτερη θέση σε μια περιοχή που θεωρούσε αρχικά σίγουρη… από την πρώτη Κυριακή. Η κήρυξη… επιστράτευσης των πάντων στο δεύτερο γύρο υποδηλώνει και τις δυσκολίες της να επιβάλει στους ψηφοφόρους μια λύση που έχει "κουράσει" και δεν υπόσχεται καμία αλλαγή στο γκρίζο τοπίο της Πελοποννήσου - για το οποίο έχουν παράλληλη ευθύνη και οι συνεργάτες του κ. Δράκου που κυριαρχούσαν στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση από την ίδρυση του θεσμού.


NEWSLETTER