Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010 21:25

Αποτίμηση των εκλογών σε Περιφέρεια - Μεσσηνία, παρουσία του γραμματέα Οργανωτικού Μ. Αγγελάκα

Γράφτηκε από την

Μια πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών έκανε χθες το βράδυ η Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο, σε συνάντηση της ΝΟΔΕ στο ξενοδοχείο "Ελίτ", υπό την προεδρία του γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Μανώλη Αγγελάκα. Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, ο κ. Αγγελάκας συναντήθηκε με τους ηττημένους υποψηφίους περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο και αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και το προεδρείο της ΝΟΔΕ.
Για τη συνάντηση με την ΝΟΔΕ ο κ. Αγγελάκας δήλωσε ότι πέρα από την αποτίμηση, «θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν από την παράταξή μας από δω και πέρα, που σχετίζονται με την υποστήριξη της πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρός μας για την έξοδο από την καταστροφική πολιτική,  που έχει επιβάλλει το μνημόνιο και η τρόικα, υλοποιώντας το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα η Ν.Δ. ξεκινάει έναν καινούργιο διάλογο με τους πολίτες για την ανάπτυξη προγραμμματικού λόγου, που θα δίνει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πέραν της οικονομίας. Φιλοδοξούμε, αναπτύσσοντας διάλογο και εσωτερικά στο κόμμα μας αλλά και με την κοινωνία, να δομήσουμε προγραμματικό λόγο, ώστε η Ν.Δ. να αποτελέσει σύντομα πειστική εναλλακτική λύση για τους πολίτες, στις επικείμενες, όπως εμείς εκτιμούμε, εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν».
Για την ήττα του κ. Δράκου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχολίασε: «Ο κ. Δράκος είναι μια εκλεκτή αυτοδιοικητική προσωπικότητα. Είμαστε περήφανοι για την υποψηφιότητα Δράκου. Πράγματι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για μας, γίνεται η εκτίμηση, τι πήγε λάθος, αλλά η σημερινή μας συζήτηση είχε να κάνει με το μέλλον. Με την παρουσία της περιφερειακής μας ομάδας, όπως αυτή θα αρχίσει να δραστηριοποιείται από τον Ιανουάριο».
Για το κόμμα της κ. Μπακογιάννη και τις συζητήσεις στη Ν.Δ., ο κ. Αγγελάκας απάντησε: «Η κ. Μπακογιάννη ακολουθεί ένα μοναχικό πολιτικό δρόμο, δε μας απασχολεί. Εμείς κοιτάμε μπροστά. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τους πολίτες. Εχουμε ήδη καλύψει μεγάλο μέρος της απόστασης που μας χώριζε από ΠΑΣΟΚ. Είμαστε οι ουσιαστικοί νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών και αυτό βγαίνει από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής. Αυτό το αποτέλεσμα επιδιώκουμε να κεφαλαιοποιήσουμε, να διευρύνουμε. Δεν ασχολούμαστε με άλλους πολιτικούς χώρους».
Στο ερώτημα για δηλώσεις περί "νέας αποστασίας" απάντησε: «Αυτοί που είπαν αυτή τη δήλωση μπορούν και να σας την ερμηνεύσουν».
Γ.Σ.