Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 21:24

Συνάντηση Μαλαπάνη - Νίκα για Μπιρμπίτα και Διοικητήριο

Γράφτηκε από την

Για την κατασκήνωση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα, για τα σκουπίδια και τη στέγαση - την κατανομή των χώρων - στο Διοικητήριο συζήτησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε συνάντησή τους στο γραφείο του πρώτου.
«Στόχος μας είναι να γίνει ελεγχόμενη η κατάσταση στην Μπιρμπίτα, γιατί σήμερα είναι ανεξέλεγκτη», παρατήρησε ο κ. Μαλαπάνης και σημείωσε: «Στην κατασκήνωση δεν έχουν ρεύμα. Δώσαμε ένα ποσό στη ΔΕΗ και κάναμε ρύθμιση για το αντλιοστάσιο, για λόγους δημόσιας υγείας, για να φύγουν τα λύματα. Ατομικό ρεύμα (σε κάθε σπιτάκι) δεν μπορούν να πάρουν. Υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση, που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και δεν είναι καθόλου κολακευτική».
Για τα σκουπίδια ενημέρωσε ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, αναφέροντας ότι «θα ακούσουμε τον περιφερειάρχη, μετά τις επαφές που είχε, για την οριστική λύση και για την προσωρινή αντιμετώπιση της διαχείρισης των σκουπιδιών».
Για την κατανομή των χώρων του Διοικητηρίου ο κ. Μαλαπάνης πληροφόρησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα πάρει το ισόγειο και 2 ορόφους και σ’ έναν απ’ αυτούς θα είναι και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που θα επιστρέψουν για λόγους οικονομίας. «Σε 10 ημέρες περίπου θα έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάχης.
Στο ερώτημά μας αν στο συγκρότημα της πρώην ΥΕΒ μπορεί να στεγαστεί η Διεύθυνση Μεταφορών κι Επικοινωνιών, απάντησε ότι θα το εξετάσει.
Γ.Σ.


NEWSLETTER