Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 21:50

Η Περιφέρεια δεν επιδοτεί το τρένο, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης

Γράφτηκε από την

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πρόκειται να επιδοτήσει το σιδηρόδρομο, δήλωσε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Και διέψευσε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί, όταν σε πρόσφατη συγκέντρωση για το σιδηρόδρομο στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης είχε πει ότι ο κ. Τατούλης εξετάζει το ζήτημα της επιδότησης, για να παραμείνει το τρένο με κάποια δρομολόγια στην Πελοπόννησο.
«Η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τίποτα. Δε θα εμπλακεί σε επενδύσεις που δεν έχουν αποτέλεσμα», απάντησε ο περιφερειάρχης. Είπε πως «δε θα κάνουμε τα ίδια λάθη.
Δεν έχουμε δικαίωμα για λαθεμένες επιλογές, για λαθεμένες ενέργειες» και δεσμεύτηκε για σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.
Ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι «έγιναν πολλά λάθη που οξύνουν το πρόβλημα. Δαπανήθηκαν τεράστια χρήματα», αναφερόμενος προφανώς στο έργο ανακαίνισης της γραμμής. Ομως, υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό ζήτημα για μας ο σιδηρόδρομος και θα πρέπει να το δούμε με το υπουργείο», αλλά επεσήμανε πως «ζούμε δύσκολη οικονομική συγκυρία». Μίλησε για «αποτυχημένο μοντέλο και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.», αναφέροντας πως «δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει αστοχίες».