Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 22:04

Συνάντηση Ζηλιασκόπουλου με Οικολόγους: Αδύνατο ν' αλλάξουν οι αποφάσεις για τρένο

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Ζηλιασκόπουλου με Οικολόγους: Αδύνατο ν' αλλάξουν οι αποφάσεις για τρένο

«Ρεαλιστικά αδύνατο» θεωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος το ν' αλλάξουν οι αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των γραμμών στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο - δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού.
Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε το στέλεχος του ΟΣΕ στη συνάντηση που επεδίωξε να έχει χθες μαζί του αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και Κινήσεων Πολιτών, για το θέμα της διακοπής των δρομολογίων στη μετρική γραμμή. Πάντως, πρόσθεσε ότι ήδη βρίσκεται «σε συζητήσεις με τοπικές κοινωνίες για την εύρεση επιδοτήσεων, προκειμένου να ξαναλειτουργήσουν οι γραμμές το συντομότερο δυνατόν».
Από τη μεριά των Οικολόγων Πράσινων και των Κινήσεων Πολιτών τονίστηκε πως η υπεράσπιση του σιδηροδρόμου αποτελεί «κόκκινη γραμμή» γι’ αυτούς. Χαρακτήρισαν μάλιστα το στόχο για άμεσο μηδενισμό των ελλειμμάτων «καταδίκη σε ξαφνικό θάνατο» του τρένου στην Πελοπόννησο - τονίζοντας ότι την επιλογή αυτή θα συνεχίσουν να την αντιμάχονται σε όλα τα επίπεδα.
Από την άλλη, οι πολίτες διαβεβαίωσαν ότι θα είναι ενεργοί συμπαραστάτες «σε κάθε προσπάθεια ανασχεδιασμού σε βιώσιμη κατεύθυνση και αποφυγής του κλεισίματος γραμμών, τουλάχιστον και κατά προτεραιότητα στα τμήματα Θεσσαλονίκη - Φλώρινα, Πάτρα - Πύργος και προαστιακός Καλαμάτας».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Τάσος Κρομμύδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο Νάσος Κόκκινος πρόεδρος του Δικτύου ΕΠΙΒΑΤΗΣ, ο Γιώργος Νάθενας από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Αθηνών και ο Ηλίας Νταίβις από το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας.


NEWSLETTER