Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 14:10

Αποτελέσματα συνάντησης Περιφερειαρχών με Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου

Γράφτηκε από την

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι 13 Περιφέρειες στα πρώτα βήματα εφαρμογής του «Καλλικράτη» συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Υφυπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου  κ. Ηλία Πλασκοβίτη.
Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τόσο για τα χρέη των προηγούμενων με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας όσο και για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιουλίου 2011.
Οι 13 Περιφερειάρχες έθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διεξοδικά τα θέματα της μισθοδοσίας του προσωπικού και των λειτουργικών εξόδων και συναποφασίστηκε να υπάρξει διάλογος τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή τους.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός δήλωσε:
«Σήμερα βρεθήκαμε με τον Υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μετά από αίτημα των 13 Περιφερειαρχών στο οποίο ανταποκρίθηκε αμέσως. Συζητήσαμε θέματα τα οποία έχουν σχέση με εμπλοκές, κυρίως οικονομικά ζητήματα, αλλά και θέματα τα οποία προκύπτουν από την πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη», σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών και με την λειτουργία των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο χρονικό σημείο όπου καλούνται οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Αυτό δε θα μπορέσουμε να το πετύχουμε εάν δε λύσουμε πρώτα  τα θέματα της γραφειοκρατίας και δεύτερον, εάν τα υπουργεία πραγματικά δε δώσουνε την υπόσταση που αρμόζει στους 13 Περιφερειάρχες της χώρας. Πρέπει να μας λύσουν τα χέρια για να μπορέσουμε από κοινού να βαδίσουμε.
Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών. Κάθισε μας άκουσε, κατάλαβε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα μας, θα έχουμε μία συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους Διευθυντές και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Από το Γραφείο Τύπου της Ενωσης Περιφερειαρχών


NEWSLETTER