Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 22:11

Δήλωση Πετράκου για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων

Γράφτηκε από την

Επειδή δεν μας δόθηκε ο λόγος να δευτερολογήσουμε και να διευκρινίσουμε την ψήφο μας, οφείλω να τονίσω τα εξής:
Το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι απλώς ένα ευχολόγιο. Διότι δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις. Εμείς ζητήσαμε να ληφθεί απόφαση και όχι ψήφισμα, η οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνει:
α) Συνάντηση αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον Περιφερειάρχη και εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημάρχων, των συλλόγων των εκπαιδευτικών και των συλλόγων των γονέων με την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας της να ανακαλέσει όλες τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, για τις οποίες υπάρχουν διαφωνίες.
β) Αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση ανάκλησης αυτών των συγχωνεύσεων – καταργήσεων, το Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους Δημάρχους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να οργανώσει συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας την ανάκληση όλων αυτών των συγχωνεύσεων – καταργήσεων.
γ) Να τονίζει η απόφαση ότι η αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι παρά το νόμο 1566/85, ο οποίος τονίζει με σαφήνεια ότι η οποιαδήποτε συγχώνευση, κατάργηση ή αναβάθμιση προϋποθέτει εισήγηση των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας και αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων.

Γιοα το λιμάνι της Κορώνης


Με την ερώτηση ζητούσα, εκτός από την ένταξη στο ΕΣΠΑ της μελέτης, ώστε να επεκταθεί το λιμάνι κατά 200 μ. περίπου, ως προσωρινή λύση μέχρι την υλοποίηση του έργου της επέκτασης του λιμανιού και με δεδομένη την ύπαρξη του πλωτού γερανού ακόμη στη Μεσσηνία, να ενισχυθεί με βράχους το τμήμα από τον προσήνεμο μόλο μέχρι το φανάρι, καθώς και να γίνει λιθοριπή, πέριξ των προμαχώνων 1 και 2 του κάστρου (εργασίες που εγκρίνει και η Αρχαιολογική Υπηρεσία), ώστε να προστατευτεί και το κάστρο.
Ο κ. Τατούλης αρνήθηκε να απαντήσει αν συμφωνεί να γίνει η οποιαδήποτε προσωρινή παρέμβαση, ώστε να προστατευτεί η Κορώνη τον επόμενο χειμώνα.
Οι πολίτες της Κορώνης ας κρίνουν...


23/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ