Πέμπτη, 05 Μαϊος 2011 20:19

Σύσκεψη στη Λακωνία για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στη Λακωνία για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη με θέμα «τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές» συγκάλεσε την Πέμπτη 5.5.2011 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας συμμετείχε ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κος Κων/νος Δεσινιώτης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Φαρές Μπεσαράτ, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών, φορέων, ο Δήμαρχος Ελαφοννήσου κος Ψαρομμάτης Παναγιώτης, εκπρόσωποι Δήμων και εθελοντικών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση της αντιπυρικής περιόδου και στο συντονισμό των δράσεων, προκειμένου  να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, τους οποίους η κα Αντιπεριφερειάρχης καλεί να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της Περιφέρειας για να περιφρουρήσουν και να προστατεύσουν με την ενεργό συμμετοχή τους το φυσικό περιβάλλον.

 

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


NEWSLETTER