Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 20:29

Πέτρος Τατούλης: Όλοι μαζί οι Μεσσήνιοι για την Μεσσηνία της Πελοποννήσου και της Ευρώπης

Γράφτηκε από την
Πέτρος Τατούλης: Όλοι μαζί οι Μεσσήνιοι για την Μεσσηνία της Πελοποννήσου και της Ευρώπης

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του υποψήφιου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:
"Με τον παραπάνω τίτλο δίνουμε μια απάντηση στην στρατηγική μανιέρα, που o απερχόμενος νομάρχης Μεσσηνίας καταθέτει, και έχει να κάνει με τη νοητή συρρίκνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου στα περιθώρια ενός και μόνο νομού, στα μέτρα δηλαδή ενός νομάρχη που μετά από 14 χρόνια θα τον θυμούνται για όσα δεν πραγματοποίησε στη διάρκεια της τριπλής  του θητείας.
Εμείς στη «Νέα Πελοπόννησο» δεν στηρίζουμε πρόσωπα. Στηρίζουμε τους θεσμούς και αξιοποιούμε τα πρόσωπα. Στη  Νέα Περιφέρεια, είμαστε όλοι και Μεσσήνιοι. Είμαστε όλοι και Αρκάδες. Είμαστε όλοι και Κορίνθιοι. Είμαστε όλοι και Λάκωνες. Είμαστε όλοι και Αργολιδείς. Είμαστε όλοι Πελοποννήσιοι. Ας μην προσπαθούν κάποιοι να σηκώσουν ανάμεσα μας διαχωριστικά τείχη.
Τέτοιου είδους διχαστικές στρατηγικές συνάδουν και με τις ανοίκειες συμμαχίες του κυρίου Δράκου με αναξιόπιστα πρόσωπα που με υστερόβουλες κραυγές "φτύνουν εκεί που έγλυφαν" για να εξασφαλίσουν δοτά αξιώματα.
Η πολιτική διαδρομή και διαχειριστική ικανότητα του Πέτρου Τατούλη είναι διαφανείς και διαυγείς και άντεξαν στον χρόνο και σε κάθε επίθεση χωρίς να του αφήσουν σκιές. 
Χρήσιμο θα ήταν, για τη διενέργεια ενός πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου, να υπάρξουν απαντήσεις για το επίσης εικονικό διακύβευμα των εκλογών, όπως εκφράζεται από τον  κύριο Δράκο. Αναμένουμε λοιπόν προγραμματικές δηλώσεις προθέσεων για τα εξής: "Τι  ακριβώς θα κάνετε εσείς με τους μισθούς και τις συντάξεις;", "Τι θα κάνετε για το μνημόνιο;" Τι θα κάνετε απέναντι στα σχέδια του κ. Ρέππα;".
Για εμάς το διακύβευμα των εκλογών είναι:
Ποιος μπορεί να λύσει τα προβλήματα; Ποιος μπορεί να κάνει την περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πυρήνα ανάπτυξης, πρότυπο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση; Ποιος διαθέτει τεχνογνωσία και χρήσιμη εμπειρία; Ποιος διαθέτει κομματική ανιδιοτέλεια; Τελικά, πού θέλουμε να πάμε: Μπροστά ή Πίσω;
Εδώ από τη Μεσσηνία, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Θα είμαστε όλοι μαζί. Ολοι μαζί οι Μεσσήνιοι για τη Μεσσηνία της Ευρώπης. Στη Νέα Πελοπόννησο".

Εκ του Γραφείου Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER