Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 19:57

Εξαγγελίες Παν. Αλευρά: Μικρή γέφυρα στο Λαγκούβαρδο

Γράφτηκε από τον
Εξαγγελίες Παν. Αλευρά: Μικρή γέφυρα στο Λαγκούβαρδο

Μικρή γέφυρα θα κατασκευαστεί προσωρινά και θα καταργηθούν οι φονικές στροφές "S" στο Λαγκούβαρδο, στο δρόμο Φιλιατρά - Μαραθούπολη. Στο ίδιο σημείο μελετάται και η κατασκευή μεγάλης κοιλαδογέφυρας.
Αυτά ανέφερε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, μετά την προχθεσινή επίσκεψή του στην περιοχή. Μιλώντας για το κακότεχνο γεφύρι όπου έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα τροχαία, είπε ότι θα φτιαχτεί καινούργια γέφυρα ύψους 2,5 μέτρων και πλάτους 6 μέτρων, η οποία θα είναι έτοιμη του χρόνου το καλοκαίρι. Το έργο θα ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας με 250.000 ευρώ.
Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε επίσης ότι γίνεται αναγνωριστική μελέτη για κοιλαδογέφυρα μήκους 40 μέτρων και ύψους 6 μέτρων - «η οποία θα πάρει χρόνο να ωριμάσει και δε θα προλάβουμε το ΕΣΠΑ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το Λύκειο Φιλιατρών που επισκέφτηκε στη συνέχεια, είπε ότι
«έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και υπογράφηκε η σύμβαση τον Απρίλιο, με προϋπολογισμό 2,7 εκ. ευρώ». Εκτίμησε πως του χρόνου το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νέο σχολείο, που θα διαθέτει 12 αίθουσες και 1 πολλαπλών χρήσεων. Πληροφόρησε επίσης ότι έχει κατασκευαστεί η σκεπή κι εκκρεμεί ο πρώτος λογαριασμός ύψους 50.000 ευρώ.
Ο αντιπεριφερειάρχης περιόδευσε και στο Φιλιατρινό φράγμα που κατασκευάζεται και θα έχει χωρητικότητα 8 εκ. κυβικά. «Θα αρδεύσει 25.000 στρέμματα, θα δώσει τεράστια ανάπτυξη», είπε και ενημέρωσε ότι «είναι στη φάση ολοκλήρωσης η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα, για να ολοκληρωθεί το έργο και να μη μείνει κολοβό».


NEWSLETTER