Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 16:48

Χρήστος Σταματόπουλος -υποψήφιος με "Ανεξάρτητους Ελληνες": Πατριωτικός αγώνας για να διατηρηθούμε στην Ιστορία

Γράφτηκε από την
Χρήστος Σταματόπουλος -υποψήφιος με "Ανεξάρτητους Ελληνες": Πατριωτικός αγώνας για να διατηρηθούμε στην Ιστορία

Συνέντευξη στο
Γιάννη Σινάπη

«Ο λόγος του Πάνου Καμμένου είναι πατριωτικός, αφού μας καλεί σε εθνικό αγώνα για να διατηρηθούμε στην Ιστορία» λέει στην «Ε» ο Χρήστος Σταματόπουλος, υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Οπως δε σημειώνει χαρακτηριστικά «δεν μας ενδιαφέρει η αυτοδυναμία της ΝΔ. Εξ άλλου, η ΝΔ έχει ως κυβερνητικό συνεταίρο το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει νόημα η αυτοδυναμία της».


1 Πώς αποφασίσατε να προσχωρήσετε στο κόμμα Καμμένου και να είστε και υποψήφιος βουλευτής;
«Από το 2000 είχα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική. Παρακολουθούσα όμως από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις, στηρίζοντας τη ΝΔ. Οταν όμως διαπίστωσα ότι άλλαξε απότομα πορεία -όσον αφορά το μνημόνιο- (που διαλύει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πατρίδος μου) και ότι Σαμαράς και Παπανδρέου μετέτρεψαν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, δεσμεύοντάς μας με τις υπογραφές τους, αποφάσισα ότι "και μόνος και μετά πολλών" πρέπει να αγωνισθώ για την πατρίδα μου. Τα μνημόνια έφεραν ύφεση, ανεργία και ταπείνωσαν τους Ελληνες. Η χώρα μας βρίσκεται σε καταστροφική πορεία και εμφανίζονται ως σωτήρες αυτοί που την κατέστρεψαν. Πιστεύω ότι ο λόγος του Πάνου Καμμένου είναι πατριωτικός, αφού μας καλεί σε εθνικό αγώνα για να διατηρηθούμε στην Ιστορία. Ετσι βρέθηκα δίπλα του, συζητήσαμε ώρες πολλές για την πατρίδα, μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος βουλευτής και δέχθηκα με χαρά».

2 Γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ψηφίσει τους Ανεξάρτητους Ελληνες;

«Οι ερχόμενες εκλογές είναι καθοριστικές για την πατρίδα μας και για τις ερχόμενες γενιές. Τα παλιά κόμματα, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς να απολογηθούν και να αποδώσουν ευθύνες στους εαυτούς τους, προσπαθούν με ανόητες αντιπαραθέσεις να ξανακερδίσουν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαφέρουν μόνο στον τίτλο του κόμματος. Εχουν αναλάβει οι αρχηγοί τους τις ίδιες δεσμεύσεις, έχουν τα ίδια "αφεντικά" και δεν ενδιαφέρονται για την ανεργία των νέων, για την ύφεση, τη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα, την καταπολέμηση της διαφθοράς. Εχουν δεσμευθεί για μισθούς Βουλγαρίας, όταν το κόστος ζωής είναι στα επίπεδα Αγγλίας. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τα πιο πάνω προβλήματα έρχονται να λύσουν και να μας ξαναδώσουν την εθνική υπερηφάνεια που μας στέρησαν».

3 Αισιοδοξείτε ότι θα μπείτε στη Βουλή και μάλιστα με τα ποσοστά που σας δίνουν οι δημοσκοπήσεις;

«Το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το "νεότερο" κόμμα απ’ όλα όσα θα λάβουν μέρος στις εκλογές. Παρουσιάζει μία δυναμική που έχει εκπλήξει τους πάντες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι επιτυγχάνει μεγάλα ποσοστά, χωρίς να έχει τη στήριξη των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες προερχόμαστε απ’ όλους τους παλιούς πολιτικούς χώρους και ως πολίτες έχουμε δυναμισμό, πείσμα και διάθεση για να σώσουμε την πατρίδα μας. Προσπερνάμε όλα τα εμπόδια και κάθε μέρα πολλαπλασιαζόμαστε. Το παλιό φεύγει και έρχονται οι "Ελληνες". Οχι μόνον θα μας στείλει στην Βουλή ο λαός, αλλά θα δείξουμε σ’ όλους ότι ερχόμαστε να σώσουμε την πατρίδα».

4 Υπάρχει άλλη λύση για τη σωτηρία της χώρας πέρα από τα μνημόνια;

«Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα με ιστορία χιλιάδων ετών. Εμεινε τόσα χρόνια σε τούτη τη γωνιά της γης επειδή ο λαός της, στις κρίσιμες ώρες, έτυχε να έχει ηγέτες που όταν χρειάστηκε δεν έδωσαν "γην και ύδωρ" και είπαν "όχι". Οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν μοιάζουν σ’ αυτούς. Δέχθηκαν τα μνημόνια χωρίς να υπολογίσουν τον ελληνικό πατριωτισμό. Τα μνημόνια είναι παράνομα, το ξέρουν και έχουν το πολιτικό θράσος να ζητούν την ψήφο μας. Η άλλη λύση είναι επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, απαίτηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, καθορισμός ΑΟΖ και αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και υγραερίου, αξιοποίηση και όχι απαξίωση της κρατικής περιουσίας, αξιοποίηση και σεβασμός στο ελληνικό φιλότιμο».

5 Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι το κόμμα Καμμένου δημιουργήθηκε για να κόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ;
«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι θέλει την αυτοδυναμία για να κυβερνήσει "με λυμένα χέρια", όπως λέει ο πρόεδρός της. Ομως όλοι γνωρίζουμε ότι προσωπικά ο κ. Σαμαράς δέσμευσε με την υπογραφή του την Ελλάδα για 40 χρόνια. Επομένως, οποιαδήποτε αυτοδυναμία οδηγεί τον ελληνικό λαό στην ταπείνωση, στην εξαθλίωση, στη μετανάστευση.
Η ΝΔ ξέρει ότι στις εκλογές που έρχονται υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη λέγεται μνημόνιο και ελληνικό προτεκτοράτο της Ευρώπης, η δεύτερη λέγεται αντιμνημόνιο, ανάπτυξη, δουλειά για όλους, αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, εθνική αξιοπρέπεια, όχι λαθρομετανάστες, όχι εγκληματικότητα. Για τα δεύτερα ξεκινήσαμε εμείς και δεν μας ενδιαφέρει η αυτοδυναμία της ΝΔ. Εξ άλλου, η ΝΔ έχει ως κυβερνητικό συνεταίρο το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει νόημα η αυτοδυναμία της».



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 


* Ο Χρήστος Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1957 στην Εύα, από πολύτεκνους γονείς που ήταν αγροτοκτηνοτρόφοι. Σπούδασε στη Νομική της Αθήνας, αποφοίτησε από δύο τμήματά της (Πολιτικό - Νομικό) και ασκεί δικηγορία στην Καλαμάτα. Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός. Είναι παντρεμένος με την Ελενα Αθανασίου και έχουν αποκτήσει 4 παιδιά. Υπήρξε μέλος της νεολαίας της Ν.Δ. καθώς και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας. Οπως λέει ο ίδιος "με ενδιαφέρει ο ελληνισμός και η Ορθοδοξία όπου γης".


NEWSLETTER