Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 14:05

Δημήτρης Κουκούτσης -Στέλεχος Χρυσής Αυγής: «Βία είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων»

Γράφτηκε από την

«Είμαστε Ελληνες εθνικιστές», αναφέρει στην "Ε" ο Δημήτρης Κουκούτσης στέλεχος της Χρυσής Αυγής και δηλώνει πως «οι δεξιές και αριστερές λύσεις που δήθεν πολεμούν η μία την άλλη, είναι θέατρο δύο συνεταίρων». Υποστηρίζει ότι «βία είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων». Εκφράζει, επίσης, τη βεβαιότητα ότι η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή.


Συνέντευξη στο Γιάννη Σινάπη


1 Η Χρυσή Αυγή τι οργάνωση είναι; Εχει σχέση με τους νεοναζί, όπως την κατηγορούν;

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα. Είμαστε Ελληνες εθνικιστές. Η ιδεολογία μας, ο λαϊκός εθνικισμός δεν επιζητεί να διασώσει τίποτα από τα υπάρχοντα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα που οδηγούν το έθνος μας στην παρακμή. Οι δεξιές και αριστερές λύσεις που δήθεν πολεμούν η μία την άλλη, είναι θέατρο δύο συνεταίρων. Οι ολιγαρχίες του χρήματος και της κομματικής τυραννίας είναι το ίδιο. Η λάσπη που δεχόμαστε από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε (ειδικά αυτή την εποχή...) είναι ατελείωτη. Το βροντοφωνάζουμε όμως για μια φορά ακόμη. Ελλάς ή τέφρα».

2 Κατηγορείται για ρατσισμό, ότι κυνηγά και χτυπά τους λαθρομετανάστες, ακόμα και τους φιλήσυχους. Είναι έτσι;
«Βία είναι να δουλεύεις 12 ώρες για 500 ευρώ και να σιωπάς για να μην απολυθείς, να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος σου σπίτι το βράδυ,να έχεις φτύσει αίμα για να σπουδάσεις και να είσαι άνεργος, να βλέπεις τα σκάνδαλα και κανείς να μην τιμωρείται. Βία είναι να σε απειλούν οι τράπεζες για το στεγαστικό δάνειο και να πληρώνεις χαράτσι για ένα σπίτι που θα αποκτήσεις σε 30 χρόνια, να σε ληστεύουν και ο αστυνομικός να λέει "πάλι καλά που δε σε σκότωσαν". Βία είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων».

3 Οι δημοσκοπήσεις είναι ευνοϊκές. Εκτιμάτε ότι η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή;

«Επιτέλους θέτουμε την πολιτική ατζέντα σε όλα τα κόμματα. Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τη λαθρομετανάστευση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπείται στην επόμενη Βουλή. Δεν χρειαζόμασταν τις δημοσκοπήσεις για να επιβεβαιωθούμε. Μας το έχει δείξει ο ίδιος ο λαός με την αγάπη του. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά στρατιώτες της πολιτικής. Δεν θα γίνουμε άλλο ένα αστικό μικρομάγαζο που οι απόψεις μας θα αλλάζουν σύμφωνα με τους καιρούς. Θα παραμείνουμε και εντός Βουλής επαναστάτες απέναντι στο κατεστημένο».

4 Γιατί ζητάτε από τον κόσμο να σας ψηφίσει;

«Για να απαλλάξουμε την Ελλάδα από τη μάστιγα των εγκληματιών λαθρομεταναστών. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των πολιτικών που καταλήστεψαν τη χώρα. Για να καταπολεμήσουμε την ανεργία και τη φτώχεια που έφεραν οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους. Για να αποκτήσει ο λαός μας τη χαμένη του τιμή και αξιοπρέπεια. Για να αφυπνίσουμε το έθνος μας από την αποχαύνωση της νεοταξικής προπαγάνδας κατά τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής ληστοκρατίας. Για μια Ελλάδα περήφανη, ανεξάρτητη που θα ανήκει μόνο στους Ελληνες».

5 Τι πιστεύετε για τους πολιτικούς; Εχετε θετική άποψη για το ενδεχόμενο νέας δικτατορίας;
«Η πατρίδα μας διέρχεται μια κρίση οικονομική, πολιτιστική, εθνική, αξιών και ηθικής. Η διαφθορά κυριαρχεί παντού. Τεράστια ποσά δίνονται σε εκλεκτούς και ημέτερους. Οι όποιες αντιρρήσεις από τα σημερινά κόμματα και τα ελεγχόμενα συνδικάτα γίνονται για να εξυπηρετείται η εξαπάτηση του λαού. Η αναξιοκρατία, τα ρουσφέτια, η τοποθέτηση των ανίκανων αλλά πρόθυμων να υπηρετούν το σύστημα, δημιούργησε ένα σαθρό και διαλυμένο κράτος. Αποτέλεσμα να χάνονται οι δημιουργικές κι άξιες δυνάμεις του τόπου. Η νεολαία μας βιώνει την ανεργία, τη φτώχεια, οι πολιτικοί απαξίωσαν τον τουρισμό, τη γεωργία, τη ναυτιλία. Αν αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι μια  δικτατορία, θα ήθελα να ξέρω πώς είναι η δημοκρατία...».



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 


Ο Δημήτρης Κουκούτσης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1965. Είναι χειρουργός οδοντίατρος, παντρεμένος και έχει ένα γιο. Δραστηριοποιείται σε πολιτιστικούς, αθλητικούς και συνδικαλιστικούς χώρους.