Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 13:58

Μπάμπης Βακαλόπουλος - υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Δημοκρατική Αριστερά: Ο λαός θα τιμήσει την εντιμότητα των υπεύθυνων πολιτικών

Γράφτηκε από την
Μπάμπης Βακαλόπουλος - υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Δημοκρατική Αριστερά: Ο λαός θα τιμήσει την εντιμότητα των υπεύθυνων πολιτικών

«Η καθημερινή μας επαφή με τον μεσσηνιακό λαό, του οποίου τα προβλήματα αφουγκραζόμαστε, μας ενισχύει την πεποίθηση ότι θα τιμήσει την εντιμότητα, την καθαρότητα και την υπευθυνότητα των πολιτικών λύσεων που προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά» σημειώνει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και γραμματέας Πελοποννήσου της ΔΗΜΑΡ Μπάμπης Βακαλόπουλος.

Συνέντευξη στον
Δημήτρη Πλεμμένο

1 Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΔΗΜΑΡ σημαντικά ποσοστά. Ως γραμματέας του κόμματος στην Πελοπόννησο ελπίζετε ότι τα δημοσκοπικά δεδομένα θα αποτυπωθούν και στην κάλπη;

«Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα επιστημονικό εργαλείο που φωτογραφίζει τις επικρατούσες πολιτικές τάσεις σε συγκεκριμένη περίοδο χρονικής αναφοράς. Σήμερα η ρευστότητα του πολιτικού τοπίου καθιστά τα ευρήματά τους λιγότερο ασφαλή από άλλοτε και γι' αυτό ούτε εφησυχάζουμε ούτε αιθεροβατούμε. Αναμφίβολα καταδεικνύουν την εμπεδωμένη εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη. Σε κάθε περίπτωση τα "μαρμαρένια αλώνια", το πεδίο της τελικής αναμέτρησης μεταφέρεται την Κυριακή των εκλογών, με την ακηδεμόνευτη και γενναία έκφραση του κυρίαρχου λαού».

2 Μετά από αρκετά χρόνια, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αλλά και βάσει του κλίματος στην κοινωνία, φαίνεται ότι στη Μεσσηνία θα υπάρξουν έδρες και εκτός των δυνάμεων του δικομματισμού. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας;

«Η καθημερινή μας επαφή με τον μεσσηνιακό λαό, του οποίου τα προβλήματα αφουγκραζόμαστε, μας ενισχύει την πεποίθηση ότι θα τιμήσει την εντιμότητα, την καθαρότητα και την υπευθυνότητα των πολιτικών λύσεων που προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά. Αυτό είναι κάτι που εισπράττουμε καθημερινά από ολοένα και περισσότερους Mεσσήνιους και Μεσσήνιες, και η προσδοκία μας για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε επίπεδο νομού συμβαδίζει με την δική τους απαίτηση για αλλαγή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, με την ανάδειξη νέων υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων».

3 Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τη ΔΗΜΑΡ;

«Η πολιτική ζωή του τόπου τείνει να εγκλωβιστεί σε ένα δίπολο: Αφενός στην πολιτική του "ναι σε όλα" και αφετέρου στην πολιτική του "όχι σε όλα" που αντικειμενικά... κλείνει το μάτι στην προοπτική της δραχμής. Ο εγκλωβισμός σε αυτό το δίπολο είναι αδιέξοδος. Η πολιτική πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι η τρίτη λύση, που υπερβαίνει τα αδιέξοδα των δύο προαναφερόμενων. Ανοίγει νέους δρόμους δημιουργικής υπέρβασης και φυγής προς τα εμπρός. Επικεντρώνεται σε άμεσες λύσεις που μπορούν να διεκδικηθούν στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής και δείχνει το δρόμο σε προοδευτική κατεύθυνση».

4 Η κοινωνικοοικονομική κρίση και ο αντίκτυπός της στην ελληνική κοινωνία φαίνεται να ενισχύει την Ακροδεξιά δίνοντάς της σημαντικά ποσοστά. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

«Αναμφίβολα οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Ακρα Δεξιά εκλογικό αέρα. Μια ακόμη θλιβερή επίδοση του σημερινού συστήματος εξουσίας: Διαχρονικά ανίκανο να χαράξει υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική. Με ηττοπαθή εθνική διπλωματία που υποτάσσεται σε κάθε επαχθή όρο που της επιβάλλεται. Ανίκανο να εμπνεύσει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Σύστημα που ανήγαγε την ανεργία και τη φτώχια σε εθνικό σπορ. Με τέτοιες προϋποθέσεις, η δικαιολογημένη λαϊκή οργή πλάθει υπερήρωες με φιλολαϊκούς μανδύες. Δημοσκοπικά συμπτώματα και μόνο…».

5 Πώς κρίνετε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για “αριστερή συμμαχία” στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες;
«Θεωρώ την πρόταση αυτή ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ποιο το νόημά της όταν δεν διαφαίνεται το έδαφος για γενικότερες προγραμματικές συγκλίσεις; Η ΔΗΜΑΡ δεν υιοθετεί τακτικισμούς, αλλά υποβάλλει υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις. Και εκεί εστιάζονται οι διαφορές μας - οι οποίες δεν επιτρέπουν προς το παρόν μια τέτοιου είδους συνεργασία».

--------------------------------
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957 και τελείωσε το 2ο Γυμνάσιο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής της Βιομηχανικής Πειραιά.
Εντάχθηκε στον "Ρήγα Φεραίο" το 1974 και διετέλεσε μέλος της ηγεσίας του από το 1978 μέχρι το 1982 που εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού.
Εργάζεται στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας. Είναι από τους ιδρυτές των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων ("Παπαφλέσσεια", Μίτινγκ Γυμναστικής κ.λπ.).
Υπήρξε μέλος Δ.Σ. Αθλητικών Ενώσεων και Σωματείων. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Managers Αθλητών Στίβου.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας Πελοποννήσου.


NEWSLETTER