Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 19:12

Γρηγόρης Αποστολάκος : Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Γρηγόρης Αποστολάκος : Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Λακωνίας

Ο υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο τουρισμός θεωρείται και όχι άδικα, ως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Εκπροσωπεί το 18% του Α.Ε.Π. της χώρας και απασχολείται σε αυτόν το 16% του πληθυσμού. Μία αναντικατάστατη πηγή εισοδημάτων και εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες.

Ο τουρισμός στη Λακωνία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας. Ήδη γίνονται σοβαρές προσπάθειες από αρκετούς συμπολίτες μας που έχουν επενδύσει στον κλάδο του τουρισμού. Παλαιότερες και νέες επενδύσεις σε ολόκληρη τη Λακωνία που προσφέρουν υψηλού επιπέδου και αντίστοιχης ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες. Από την Ελαφόνησο και τη Μονεμβάσια, μέχρι το Γύθειο, τη Μάνη και τη Σπάρτη. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, καθώς και συναφή επαγγελματικοί κλάδοι, όπως τα ταξιδιωτικά γραφεία, η εστίαση, η διασκέδαση, η ενοικίαση οχημάτων και άλλα, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υποδομών και υπηρεσιών που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επισκέπτη της Λακωνίας.

Δίπλα στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, η πολιτεία πρέπει να σταθεί ενεργά και έμπρακτα. Οφείλουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και της Λακωνίας, ειδικότερα. Να ενισχύσουμε τις προσπάθειες τους και να δώσουμε διέξοδο εργασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Μία νέα τουριστική πολιτική να τεθεί σε εφαρμογή με βασικά χαρακτηριστικά :

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Χορήγηση επενδυτικών κινήτρων.

Βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών.

Επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα.

Θεσμικό εκσυγχρονισμό και μείωση της γραφειοκρατίας.

Διαφημιστική προβολή.

Νέα μέσα προώθησης.

Ανάπτυξη θεματικού τουρισμού (θρησκευτικός, συνεδριακός, φυσιολατρικός, κ.α.).»

 

Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER