Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 13:50

Θαν. Πετράκος: "Με το ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή"

Γράφτηκε από την

Πολίτες της Μεσσηνίας,

Την Κυριακή στις 6 Μαΐου ανατρέψτε τους συσχετισμούς στη Μεσσηνία. Εκλέξτε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή της Αριστεράς στο Νομό μας. Ανατρέψτε τους συσχετισμούς στη χώρα. Δώστε εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το δίλημμα σ’ αυτές τις εκλογές είναι ένα: Ή μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. ή νέος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς.

Μας γνωρίζετε καλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν όλα αυτά τα 2,5 χρόνια ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόικας και του μνημονίου που καταστρέφουν τη χώρα και το λαό. Είμαστε μέσα και πρωταγωνιστές σ’ όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στα χαράτσια και σε όλα τα αντικοινωνικά μέτρα των κυβερνήσεων του μνημονίου.

Εχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανακούφιση του λαού από την κρίση και μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση.

Είμαστε η δύναμη που αγωνιζόμαστε με επιμονή, ειλικρίνεια και συνέπεια για τη συνεργασία και την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να ανατραπεί το σάπιο δικομματικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. κατεδάφισαν μισθούς συντάξεις, υγεία, παιδεία, την ίδια τη χώρα.

- Ολοκλήρωσαν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, που επέφερε το πρώτο μνημόνιο.

- Γενίκευσαν την ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

- Διέλυσαν τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια.

- Γονάτισαν οικονομικά το λαό με τις φορομπηχτικές πολιτικές και τα χαράτσια.

- Στέλνουν την άνεργη νεολαία στην ξενιτιά.

- Μετέτρεψαν τη χώρα μας σε προτεκτοράτο και σύγχρονη αποικία της τρόικας.

Εχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν την κατεδάφιση.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα πάρουν τον Ιούνιο νέα αντιλαϊκά μέτρα 15 δις ευρώ μειώνοντας πάλι μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, απολύοντας μέσα στο 2012 15.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, γενικεύοντας τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας την ανεργία και προωθώντας νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κοροϊδεύουν τους αγρότες. Οταν με το Μνημόνιο 2:

Εκοψαν κατά 60 εκατ. ευρώ την εξισωτική αποζημίωση των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Περιέκοψαν 26 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ.

Αύξησαν κατά 12,3% το αγροτικό ρεύμα.

Εχουν αποφασίσει νέες αυξήσεις στις εισφορές που καταβάλλουν οι αγρότες στον ΟΓΑ, ώστε σταδιακά να εξισωθούν με εκείνες του ΕΟΠΥΥ.

Ετοιμάζονται μετά τις εκλογές να φορολογήσουν τα αγροτεμάχια.

Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν την Αγροτική Τράπεζα, στην οποία είναι υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της κάθε φύσης αγροτικής ιδιοκτησίας (χωράφια, μηχανήματα, κατοικίες) και τα περιουσιακά στοιχεία των Συνεταιρισμών και των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Κρύβουν απ’ τους αγρότες τη νέα συμφωνία της Ε.Ε., η οποία λέει ότι αν δεν τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα εξόντωσης του λαού, οι αγρότες δεν θα παίρνουν κοινοτικές επιδοτήσεις.

Χρόνια τώρα και οι αγρότες της Μεσσηνίας βιώνουν τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους απ’ τη μια και την έλλειψη εθνικής αγροτικής πολιτικής για τα βασικά αγροτικά προϊόντα από την άλλη, με συνέπεια τα τελευταία 5 χρόνια οι ελαιοπαραγωγοί να πουλάνε το λάδι τους κάτω του κόστους.

Πολίτες της Μεσσηνίας, δεν πρέπει να επιτρέψετε με την ψήφο σας στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν δίνοντάς τους συγχωροχάρτι για όσα καταστροφικά έκαναν και λευκή επιταγή για όσα χειρότερα προετοιμάζουν.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να προχωρήσει η εναλλακτική πολιτική λύση, που είναι ο σχηματισμός μίας αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, που με πυρήνα της τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και με βάση το πρόγραμμά της και τη στήριξη του λαϊκού κινήματος θα προωθήσει:

- Την ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων τους.

- Τη διακοπή αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

- Την εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

- Τη φορολόγηση των πλουσίων, του πλούτου και της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.

- Την αναπτυξιακή - παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποκατάσταση και αύξηση μισθών και συντάξεων, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προστασία του περιβάλλοντος.

- Τη διαγραφή ή το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

- Την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

- Την λογοδοσία και τιμωρία όσων χρεοκόπησαν τη χώρα και τη μετέτρεψαν σε προτεκτοράτο.

Πολίτες της Μεσσηνίας,

Απέναντι στον κατακλυσμό του Μνημονίου υπάρχει ελπίδα. Και αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, ο οποίος έχει συγκροτημένη, συγκεκριμένη και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας, απέναντι στη μνημονιακή σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει σε κάθε Μεσσήνιο και Μεσσήνια μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου.

Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε χωρίς προκαταλήψεις, ανεξάρτητα από την ψήφο σας στο παρελθόν.

Σας ζητάμε να συσπειρωθείτε γύρω από το νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τώρα είναι η ώρα της ανατροπής, τώρα είναι η ώρα του κυρίαρχου λαού.

 

Θανάσης Πετράκος

υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ