Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 19:12

Χαιρετισμός του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Κατσά στην προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Χαιρετισμός του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Κατσά στην προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Φίλες και φίλοι. Συντρόφισσες και σύντροφοι

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, έχοντας όμως επίγνωση ότι οι εκλογές από μόνες τους δεν αποτελούν πανάκεια, ούτε λύνουν αυτόματα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας, πολλώ δε μάλλον που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι σημερινοί συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων είναι τέτοιοι που περιέχουν τεράστιους κινδύνους από την μια να επικρατήσει ο φόβος και η υποταγή και από την άλλη οι αυταπάτες και στη συνέχεια η απογοήτευση.

Το ΚΚΕ έχοντας σαν εργαλείο σκέψης και ανάλυσης της πραγματικότητας την θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο φωτεινά μυαλά της ανθρωπότητας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κατανοεί τα φαινόμενα και να μην στέκεται στα επιφαινόμενα και στις πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Το ΚΚΕ μελετητής και διαμορφωτής ταυτόχρονα της ιστορίας αυτού του τόπου που δεν είναι άλλη από την ιστορία των ταξικών αγώνων του λαού μας, έχει αποδείξει ότι μπορεί κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, ανάμεσα από συμπληγάδες παραπλάνησης, να οδηγεί το καράβι της ελπίδας στο τελικό προορισμό του, που δεν είναι άλλος από την διαμόρφωση μίας κοινωνίας όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, 94 ολόκληρα χρόνια, με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια, με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και τσαγανό πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

Γιαυτό είναι πολύ βαθιά ριζωμένα στην συνείδηση των ανθρώπων του μόχθου και του τίμιου ιδρώτα.

Κυλάει μέσα στις φλέβες της κοινωνίας μας ορμητικό και ανυπότακτο.

Γιαυτό η δύναμή του και η επιρροή του αντιστοιχούσε πάντοτε με το επίπεδο ανάπτυξης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτές οι ιδιότητες είναι που τρομάζουν, το πολιτικό κατεστημένο και με κάθε τρόπο προσπαθεί να το βάλει το χέρι.

Φίλες και φίλοι

Στις εκλογές που έρχονται, όπως και σε κάθε άλλη εκλογική μάχη, δεν κρίνεται το ζήτημα της εξουσίας.

Μία τέτοια εξέλιξη θα κριθεί από άλλες, βαθύτερες διεργασίες.

Έχει άλλες προϋποθέσεις, άμεσα δεμένες με το επίπεδο ανάπτυξης του κινήματος και την πολιτική του ωρίμανση.

Στις εκλογές όμως κρίνεται το κατά πόσο την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει το εργατικό λαϊκό κίνημα ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.

Γιατί το ΚΚΕ εκεί «επενδύει» την εκλογική του δύναμη. Στην υπόθεση της ανάπτυξης ενός ταξικού ριζοσπαστικού κινήματος, που με ρωμαλέους αγώνες θα μάχεται για να βάζει εμπόδια και να αποσπά κατακτήσεις, ανοίγοντας το δρόμο, για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας. Κανένα άλλο κόμμα δε ζητάει από το λαό να ενισχύσει τα εκλογικά του ποσοστά για να μεταγγίσει αυτή την εκλογική δύναμη στο κίνημα.

Όλοι τους ζητάνε είτε την πρωτιά, είτε την αυτοδυναμία, είτε τη μετεκλογική συνεργασία για να χρησιμοποιήσουν την εκλογική τους δύναμη για να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το σύστημα που παράγει και αναπαράγει την αδικία και την εκμετάλλευση.

Κανείς άλλος, εκτός από το ΚΚΕ, δεν αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων.

Κανείς δεν αμφισβητεί τη γενεσιουργό αιτία της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, του κατατρεγμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κανείς δεν αμφισβητεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η οποία αποτελεί και το υπόβαθρο πάνω στο οποίο εξελίσσεται και η σημερινή οικονομική κρίση.

Στη μάχη που θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες, είναι βέβαιο ότι οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, τα ΜΜΕ που ελέγχουν, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να αποτρέψουν την ενίσχυση, το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Επιδιώκουν να επιφέρουν ένα σοβαρό πλήγμα στο κόμμα μας, ένα ισχυρό κτύπημα στο λαϊκό κίνημα. Στοχεύουν είτε να υποτάξουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, είτε να τις διοχετεύσουν σε ανώδυνα για τα συμφέροντα τους κανάλι .

Γιαυτό και η επαγρύπνηση, η αποφασιστικότητα, η πολιτική πυγμή απέναντι στον αντίπαλο, πρέπει να λειτουργήσουν σε αυξημένο βαθμό.

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα, να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.

Άνθρωπο τον άνθρωπο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο μαγαζί, στο χωράφι στο γιαπί, στην πόλη και στο χωριό, δίνουμε τον όμορφο αγώνα με τις θέσεις και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι.

Μέλη, φίλοι, οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων που ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν όμως τη συνέπεια, την ακεραιότητα και τη σταθερότητά του. Αναγνωρίζουν ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πρώτα και κύρια ισχυρό λαϊκό κίνημα, ικανό να βάζει εμπόδια στα χειρότερα, να αποσπά κατακτήσεις, να ανοίγει δρόμους, πρέπει να δώσουμε την μάχη με πίστη στο δίκιο μας, τις προτάσεις , τις ιδέες και τα οράματα μας..

Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό σε κάθε Έλληνα εργαζόμενο ότι σαυτή την κοινωνία υπάρχουν τάξεις και το κάθε κόμμα υπηρετεί τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης τάξης.

Με αυτή την παραδοχή και έχοντας αυτό στο νού του σαν βασικό κριτήριο θα πρέπει να σταθεί μπροστά στην κάλπη την ώρα εκείνη της ευθύνης.

Δεν μπορεί π.χ. ο εργάτης , ο υπάλληλος να επιλέξει το ίδιο ψηφοδέλτιο που θα επιλέξει το αφεντικό του, ο βιομήχανος, ο εργοστασιάρχης, ο μεγαλοεπιχειρηματίας.

Δεν μπορεί ο αγρότης να επιλέξει το ψηφοδέλτιο που θα επιλέξει ο μεγαλέμπορος.

Δεν μπορεί ο οικοδόμος να επιλέξει το ίδιο ψηφοδέλτιο με τον μεγαλοεργολάβο.

Δεν μπορεί ο ναυτεργάτης να επιλέξει το ίδιο ψηφοδέλτιο με τον εφοπλιστή.

Δεν μπορεί ο τραπεζικός υπάλληλος να ψηφίσει το ίδιο με τον τραπεζίτη.

Οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, οι τραπεζίτες έχουν βαθιά ταξική συνείδηση.

Ψηφίζουν τα κόμματα τους την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ποτέ δεν τους χάλασαν χατίρι και πάντα υποτάσσονται στα συμφέροντά τους και στις εντολές τους.

Είναι λοιπόν αναγκαίο οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν την ίδια βαθειά ταξική συνείδηση και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του δικού τους κόμματος του ΚΚΕ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα μπροστά στα αδιέξοδα και την βαθιά κρίση του είναι ακόμη ισχυρό και αξιοποιεί όλες τις εφεδρείες του, χρησιμοποιεί για λογαριασμό του όλες τις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτει.

Εκμεταλλεύεται τα κόμματα εκείνα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που οι θέσεις, η πορεία και η δράση τους εμπόδιζαν και εμποδίζουν την ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης των ανθρώπων.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφού χρόνια ολόκληρα υπήρξε το δεκανίκι του ενός σκέλους του δικομματισμού του ΠΑΣΟΚ. Αφού συνεργάστηκε μαζί του στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλιστική κίνημα.

Αφού έσπειρε ψευδαισθήσεις με τον κοινωνικό διάλογο, και συνοδοιπόρησε με τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αφού υποστήριζε τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, την Ε.Ε., την συνθήκη του Μααστρίχτ , το σχέδιο Αναν.

Αφού πολέμησε και στάθηκε απέναντι στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα εμφανίζεται άλλοτε να κλαψουρίζει για την ενότητα της αριστεράς και άλλοτε να κουνάει το δάκτυλο στο ΚΚΕ με έπαρση και αλαζονεία φουσκωμένος από κάθε μορφής μεταγγίσεις του συστήματος.

Ταυτόχρονα δίδει όρκους πίστης και αφοσίωσης στα όργανα των καπιταλιστών όπως η Ε.Ε., ξεθάβει πολιτικά πτώματα σαν τον Γεράσιμο Αρσένη, προτείνοντας τον για πρωθυπουργό και τελικά αποδέχεται τον αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο δίκην πιστοποιητικού νομιμοφροσύνης προς το σύστημα.

Όταν το ΚΚΕ παλεύει ο Πλούτος που παράγεται σε τούτη τη χώρα να ανήκει στον λαό που τον παράγει, ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των καπιταλιστών σε υγιείς επιχειρηματικό περιβάλλον.

Όταν το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε και πάλεψε με νύχια και με δόντια τις τέσσερις (4) ελευθερίες της συνθήκης του Μαάστριχτ, κίνησης κεφαλαίων, προϊόντων, υπηρεσιών και ανθρώπων που ξεκλήρισαν την αγροτιά, αποβιομηχανοποίησε την πατρίδα μας, έβαλε λουκέτο στα μικρομάγαζα και έριξε το βάραθρο της ανεργίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους,ο ΣΥΝ. πιστός θιασωτής της Ε.Ε. και του ευρώ την ψήφιζε και την υπεράσπιζε μέχρι σήμερα που είναι ολοφάνερες οι καταστρεπτικές συνέπειές της.

Σήμερα εξαπατά συνειδητά το λαό όταν υπόσχεται φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην Ε.Ε., μέσα στον λάκκο των λεόντων.

Ο Ελληνικός λαός και πρώτα και κύρια οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι ριζοσπάστες αριστεροί δεν πρέπει να παραπλανηθούν από μεγάλα λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις από φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού, από φραστικά πυροτεχνήματα και επικοινωνιακές φωτοβολίδες.

Μέσα στην Ε.Ε με τον λαό στο περιθώριο, απλό θεατή των εξελίξεων και των κινήσεως κορυφής το λέμε όσο πιο καθαρά μπορούμε, λύσεις φιλολαϊκές δεν υπάρχουν.

Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε αυτιά, να σπέρνουμε αυταπάτες, να λέμε ψέματα για να πάρουμε κάποιους ψήφους παραπάνω.

Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον Ελληνα αγρότη ότι μπορεί να έχει καλύτερες τιμές στα προϊόντα του όταν η Ε.Ε. και η συνθήκη του Μαάστριχτ επιτρέπουν να επιβάλλουν την αθρόα εισαγωγή προϊόντων που ο ίδιος παράγει, από όλες τις χώρες του κόσμου.

Δεν μπορεί ο Ελληνας αγρότης να χαμηλώσει το κόστος παραγωγής όταν τα εργαλεία και τα γεωργικά εφόδια βρίσκονται υπό τον έλεγχο των επιχειρηματιών και των πολυεθνικών που θησαυρίζουν από τον μόχθο του.

Δεν πρόκειται να κρύψουμε αντίθετα να αναδείξουμε με κάθε τρόπο ότι τα μικρομάγαζα, οι μικροβιοτεχνίες κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο από την πολιτική λιτότητας .που επιβάλει η Ε.Ε. και από την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων των πολυεθνικών, σπρώχνοντας το λαό μας στην απόγνωση και εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε ο κλεμμένος ιδρώτας των εργαζομένων και ο λεηλατημένος πλούτος της πατρίδας μας να γίνονται καταθέσεις στην Ελβετία στο Λιχνεσταίν ή όπου αλλού.

Δεν μπορούμε με άλλα λόγια να δεχθούμε τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της Ε.Ε. στους οποίους όλα τα άλλα κόμματα όπως και να λέγονται ή εμφανίζονται δεξιά, κεντροαριστερά ή αριστερά προσκυνούν και υποτάσσονται ανάγοντας τους σε υπέρτατα αγαθά και καλούν τον λαό να τους αποδεχθεί και να υποταχθεί σε αυτούς, εμφανίζοντάς τους πυλώνες λειτουργίας αυτούς ως «μονόδρομο».

Όμως ένας λαός υποταγμένος , συμβιβασμένος, μοιρολάτρης.

Ένας λαός που δεν διεκδικεί όλα όσα του ανήκουν είναι ένας λαός από χέρι ηττημένο.

Μόνο ένας λαός με όρθια φλογισμένη συνείδηση, με οργάνωση κυρίως στους τόπους δουλειάς, με συγκεκριμένη στόχευση και αποφασιστικότητα μπορεί να νικήσει.

Τέτοιο λαό θέλει το ΚΚΕ γιατί αυτός ο λαός είναι η δύναμή του και όσο δυνατό είναι το ΚΚΕ ακόμη πιο πολύ θα δυναμώνει ο λαός μας.

Το ΚΚΕ καλεί σε πανστρατιά δράσης, όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος με παρακαταθήκη και προοπτική τις καλά δομημένες στη μνήμη τους μορφές ηρώων και μαρτύρων μια βασανιστικής πορείας 90 χρόνων με αγώνες, προσφορά και θυσία, φυλακές, εξορίες, μπουντρούμια και εκτελεστικά αποσπάσματα.

Πανστρατιά Δράσης απάκρη σάκρη με γνώση και εμπειρία από μιαν άθλια πραγματικότητα που όσο περνάει ο καιρός γίνεται ανυπόφορη καθημερινότητα.

Πανστρατιά Δράσης για ένα ΚΚΕ πιο ισχυρό, πιο καλά θωρακισμένο, δυνατό σαν ατσάλι, μπροστάρη, μαχητικό κι αποτελεσματικό για τους αγώνες που μας περιμένουν….

Με εμπιστοσύνη στο κόμμα μας που ποτέ δεν μας πρόδωσε.

Με ακλόνητη την πίστη ότι η τελική νίκη θα είναι του λαού μας.

Γειά σας

 


NEWSLETTER