Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 11:36

ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: "Με τον λαό, για τον λαό!"

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: "Με τον λαό, για τον λαό!"

Παρά τη λυσσώδη κινδυνολογική εκστρατεία του συστήματος, εγχώριου και ευρωπαϊκού, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και διευρύνει τη δυναμική νίκης στις επικείμενες εκλογές. Δεν είναι μόνον η κοινωνική απόγνωση από την εφαρμογή του Μνημονίου που ενισχύει το λαϊκό ρεύμα ανατροπής. Είναι και η ομολογία των πρωταγωνιστών του δικομματισμού ότι τα κόμματά τους είναι σάπια. Γιατί να τα επιλέξουν οι πολίτες;

Η συστράτευση ολοένα και μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αντανακλά την επίμονη αναζήτηση μιας νέας ελπίδας, ρεαλιστικά θεμελιωμένης σ' ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, αναγέννησης της κοινωνίας και δίκαιης δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτή την ελπίδα αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, όχι οψίμως στις κάλπες, αλλά με τη διετή παρουσία του στους κοινωνικούς αγώνες κατά του Μνημονίου, με τις εναλλακτικές προτάσεις του για την αντιμετώπιση του χρέους μέσα στην Ευρωζώνη, σε μια προοπτική επανίδρυσης της Ε.Ε. Γι' αυτό τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκυριακά, δεν εκφράζουν έναν νέο, στενά εκλογικό, διπολισμό. Αντανακλούν την κοινωνική πόλωση και τη δημοκρατική απαίτηση.

Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ συνίσταται στην επιμονή του να αναζητά λύσεις “με τον λαό, για τον λαό”. Αυτή η πρωταρχική προϋπόθεση της δημοκρατίας κατασυκοφαντείται από τους ιδεολόγους του Μνημονίου ως λαϊκισμός! Η δημοκρατία και η εθνική εκπροσώπηση έχουν κακοπάθει από την τρόικα και τους υποτελείς της. Γι' αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η λαϊκή αξίωση η χώρα να αποκτήσει εκπροσώπηση με εθνική αξιοπρέπεια και ικανότητα διαπραγμάτευσης.

Πρόγευση του ήθους εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η σύντομη ευρωπαϊκή περιοδεία του Αλ. Τρίπρα, ο οποίος συγκέντρωσε, πρώτη φορά μετά τα δύο ιερά τέρατα της Μεταπολίτευσης, τόσο ισχυρά τα φώτα της δημοσιότητας. Οι εγχώριοι βαρόνοι της διαπλοκής αρνήθηκαν να δουν την απήχηση της περιοδείας Τσίπρα. Δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν τη δυναμική της ευρωπαϊκής στιγμής, με τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού να πνίγουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες και τις κοινωνίες να αναζητούν νέες πολιτικές εκπροσωπήσεις, προκαλώντας ρωγμές ακόμη και στον κραταιό γαλλογερμανικό άξονα. Οι βαρώνοι της διαπλοκής και το ελληνικό κατεστημένο δεν έμαθαν ότι το ελληνικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται τώρα -εν πολλοίς χάρις στην απροσδόκητη εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ- ως ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν άκουσαν τη Μόσχα και το Πεκίνο να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο παγκόσμιου ντόμινο, αν η Μέρκελ αποτολμήσει τις απειλές της κατά της Ελλάδας. Δεν πληροφορήθηκαν τον φόβο για “νέα Λίμαν Μπράδερς”, αυτή τη φορά στις εσχατιές της Ευρώπης, όπως μεταδίδεται από τις ΗΠΑ, εν όψει μάλιστα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τα ίχνη της όχι μόνο στον πανικό του συστήματος. Φαίνεται στη λαϊκή συμμετοχή στις ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες. Καταγράφεται (όσο κι αν μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των δημοσκοπικών παιχνιδιών...) στις έρευνες κοινής γνώμης. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί κεφάλαιο ελπίδας. Σε έναν λαό που το Μνημόνιο τον καταδικάζει καθημερινά, ολοένα και περισσότερο, στη θέση παρία στην Ε.Ε., ίσως και εκτός αυτής. Γι' αυτό η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος για τα αλληλέγγυα συμφέροντα των πολιτών, για μια Ελλάδα δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη, μέσα σε μια αναθεμελιωμένη Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνείδηση των μεγάλων δυσκολιών, που επισημειώνονται από τα άδεια δημόσια ταμεία και την αυξανόμενη ύφεση. Αποβλέπει, όμως, στην ειλικρινή σχέση με την κοινωνία, στην αποδοχή της πολιτικής του πρότασης για προοδευτική κυβέρνηση, με πυρήνα την Αριστερά, που, στις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των επιλογών των πολιτών. Γι' αυτό προεκλογικά όλες οι αριστερές - προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να συμπεριφέρονται με ορίζοντα συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Για να γίνει πραγματικότητα

Η Κυβέρνηση του λαού, με πρόγραμμα τις ανάγκες του κόσμου.

 

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


NEWSLETTER