Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 11:34

Μεσσήνη: Διακήρυξη αρχών της "Συμμαχίας Πολιτών" παρουσίασε ο Δημ. Σαμπαζιώτης

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Διακήρυξη αρχών της "Συμμαχίας Πολιτών" παρουσίασε ο Δημ. Σαμπαζιώτης

Τη διαβεβαίωση προς τους δημότες ότι ο συνδυασμός «Συμμαχία Πολιτών» διαθέτει τη θέληση, την εμπειρία και τις δυνατότητες για να κάνει το Δήμο Μεσσήνης ένα δήμο φιλικό, σύγχρονο, δημιουργικό, πολιτισμένο, ένα δήμο πρότυπο για όλη την Ελλάδα, έδωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης έδωσε στη δημοσιότητα χθες τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του και δεσμεύτηκε ότι όραμα δικό του και των συνεργατών του είναι η απολύτως δίκαιη και αναλογικά ισόρροπη ανάπτυξη. Πρόσθεσε δε ότι θα παρουσιάσει σύντομα το αναλυτικό του πρόγραμμα για τους στόχους τους, το οποίο θα είναι απολύτως εφικτό και πλήρως τεκμηριωμένο. 

 

Είπε ακόμη πως είναι βέβαιος ότι «αν εργαστούμε σκληρά και εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο τόπος μας, όλοι μαζί μπορούμε, όχι μόνο να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του νέου μεγάλου Δήμου Μεσσήνης».

Μιλώντας για τον τίτλο του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» είπε ότι επιλέχτηκε όχι μόνο «επειδή παραπέμπει στη δίψα όλων μας να δημιουργήσουμε για τον δήμο μας, αλλά και για να συμβολίσει τη δυνατότητα που έχει ο δημοτικός μας συνδυασμός να προσφέρει προοπτική για το δήμο και βάσιμες ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο σε όλους τους δημότες».

Αναφερόμενος στις θέσεις και τις γενικές αρχές του συνδυασμού ξεκίνησε από την πολιτική στάση τους κατά την προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι «κρατάμε υψηλό το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τις άλλες παρατάξεις και έχουμε σεβασμό στη γνώμη του άλλου, βασιζόμενοι στον διάλογο και τη δημιουργική επικοινωνία».

Οσον αφορά δε την διοικητική πρακτική της «Συμμαχίας Πολιτών» τόνισε ότι θέλουν και επιζητούν σταθερά τον διάλογο και τη διαρκή  συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Ενώ «κάθε κίνηση και παρέμβασή μας, στη διαχείριση όλων των θεμάτων, θα προσδιορίζεται με το στοιχείο της απόλυτης διαφάνειας» και «οι πρωτοβουλίες μας και οι ενέργειές μας, για τα μικρά και  μεγάλα ζητήματα του δήμου, θα έχουν χαρακτήρα ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό και διεκδικητικό».

Τέλος στις θεσμικές μεταβολές που προωθεί ο συνδυασμός είναι, όπως είπε ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η θεσμοθέτηση της συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τους δημότες, τις κοινότητες και όλους τους τοπικούς φορείς και παράγοντες που έχουν ιδέες, προτάσεις και απόψεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις. Επιπλέον είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η διακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου Μεσσήνης Δημήτρη Σαμπαζιώτη έχει ως εξής:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες, είναι η ώρα των υπεύθυνων λόγων και θέσεων, των δυναμικών πρωτοβουλιών, των γενναίων αποφάσεων και επιλογών. Ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες του μεγάλου Δήμου Μεσσήνης έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και του μέλλοντος. Με επίμονο και συνεχή αγώνα να κάνουμε πράξη τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες της τοπικής μας κοινωνίας.

Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, η συνεχής υποβάθμιση του κοινωνικού βιοτικού επιπέδου και η έλλειψη προοπτικής για τους νέους ανθρώπους είναι ζητήματα στα οποία η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να βρει και να δώσει απαντήσεις στο βαθμό που της αναλογεί, προτείνοντας και διαμορφώνοντας τις απαιτούμενες δράσεις. Πιστεύοντας ότι το σήμερα προδιαγράφει και διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το αύριο, καλούμε όλους τους δημότες και όλους τους φορείς του Δήμου Μεσσήνης, στο όνομα της αγάπης και της προσφοράς για τον τόπο μας, σε μια πλατιά, ανεξάρτητη, ενωτική και αγωνιστική δημοτική κίνηση. Μια συμμαχία η οποία θα αντλεί τις δυνάμεις της από την ενότητα, τη γνώση, την αποφασιστικότητα, το ήθος, τη θέληση και την ανιδιοτέλεια των μελών της και θα εκφράζει τη φωνή και την αγωνία του κάθε δημότη, σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και αν αυτός κατοικεί, όπου και αν ανήκει πολιτικά ή κοινωνικά. Μια κίνηση πολιτών που αποτελείται από ανθρώπους όλων των επαγγελματικών τάξεων, των επιστημονικών φορέων, των μαζικών κινημάτων, των συλλογικών οργανώσεων. Ο κοινός τόπος όλων μας είναι, ότι με τόλμη και ανοιχτή σκέψη συζητάμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, επιδιώκοντας να προτείνουμε δίκαιες και να υλοποιούμε εφικτές λύσεις που μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη και να μας ξαναδώσουν ελπίδα για το μέλλον. Ξεπερνώντας το χθες και το σήμερα βαδίζουμε μπροστά, προς το αύριο που θα μας ενώνει, θα μας εμπνέει, θα μας καθοδηγεί και θα μας δείχνει το δρόμο προς τη νέα εποχή. Το αύριο μας προσκαλεί, μας περιμένει και μας προκαλεί να το κατακτήσουμε με συμμετοχή, διάλογο, συνεργασία, αγώνα και δράση. Θέλουμε το Δήμο Μεσσήνης ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό, διεκδικητικό, που θ’ απαιτεί και θα παίρνει ό,τι του ανήκει και θα υπηρετεί το λαό, τους πολίτες με συνέπεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό.

Η δημοτική μας κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στην ενεργό συμμετοχή, στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας, στο ξημέρωμα μιας νέας εποχής, κατά την οποία δημότες και δήμος θ’ αποτελούν ενιαίο οργανισμό, ισόρροπα ανεπτυγμένο και λειτουργικά αυτοδύναμο. 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, προσβλέπουμε στην εμπιστοσύνη σας, στη θέληση σας, στην αντίληψή σας περί κοινού συμφέροντος, για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς αγκυλώσεις.

Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε μια πανστρατιά για να αγωνιστούμε:

• Για την ενδυνάμωση και την αυτοτέλεια του δήμου μας.

• Για τον εκσυγχρονισμό του δήμου μας, που θα βασίζεται στις σύγχρονες διοικητικές, οικονομικές, τεχνοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αντιλήψεις. 

• Για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

• Για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. 

• Για την υιοθέτηση και υλοποίηση κάθε σοβαρής και μελετημένης πρότασης που θα αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητάς μας. 

• Για τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα εμπεδώνουν την οικολογική συνείδηση, θα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και θα διασφαλίζουν την αειφορία της περιοχής μας. 

• Για τη θεσμοθέτηση συνεργασιών μεταξύ της δημοτικής αρχής, τοπικών και περιφερειακών φορέων, επιστημονικών συλλόγων και δημοτών που γεννούν ιδέες και έχουν αξιόλογες προτάσεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις. 

• Για τη δημιουργία προϋποθέσεων ύπαρξης νέων δημοτικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής και προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους δημότες μας. 

• Για τον επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας, το οποίο πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό αλλά και να αυξήσει την χαμένη του επιρροή ανάμεσα στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης. 

• Για την αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό, τη μελέτη και την κοινή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Πιστεύουμε στο νέο μεγάλο δήμο που θα μάχεται μαζί με τη νέα γενιά, τη γυναίκα, τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη και κάθε κοινωνική ομάδα για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η «Συμμαχία Πολιτών» δεν είναι απλώς το όνομα του συνδυασμού μας. Είναι η σύνθεση των δημιουργικών δυνάμεων του δήμου μας έτοιμων να αγκαλιάσουν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις και τις ιδεολογικές αφετηρίες και να αναμετρηθούν με τα προβλήματα ανατρέποντας το κλίμα ακινησίας και αδράνειας.

 

Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί, με θέληση, αποφασιστικότητα, δυναμισμό, αισιοδοξία, ορθολογισμό, για να κάνουμε το Δήμο Μεσσήνης έναν από τους καλύτερους δήμους όλης της Ελλάδας, ένα δήμο με μέλλον και προοπτική, ένα δήμο όπως πραγματικά του αξίζει και όπως τον οραματιζόμαστε».


NEWSLETTER