Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 15:21

Τριφυλία: Θέσεις και αρχές παρουσίασε ο Κατσίβελας στην Κυπαρισσία - Σήμερα στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Θέσεις και αρχές παρουσίασε ο Κατσίβελας στην Κυπαρισσία - Σήμερα στα Φιλιατρά

Τις θέσεις και τις αρχές του συνδυασμού του «Τριφυλία Ξεκινάμε» παρουσίασε χθες το βράδυ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ απόψε στις 8 το βράδυ θα παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυαμσού για τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών στο Βορρέείο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στην έδρα του δήμου, στις προτεραιότητες του συνδυασμού του, αλλά και στην προοπτική και τις δυνατότητες που έχει η περιοχή της Τριφυλίας. Υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν επιλέξαμε το ανεξάρτητο γιατί δεν κερδίσαμε το "εξαρτημένο" και δεν επιλέξαμε το ανεξάρτητο γιατί βολεύει, το κατακτήσαμε γιατί μας έδειξαν εμπιστοσύνη πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες».

Στην ομιλία του ο κ. Κατσίβελας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Σε όλη μου τη ζωή η Κυπαρισσία τόσο στη συνείδηση αλλά και στην ψυχή μου ήταν η περίοπτη πόλις, το διοικητικό κέντρο της επαρχίας μας, η πόλις αναφοράς μας, η αρχόντισσα, η ιστορική, η ιδιαίτερη, η ξεχωριστή, η πολλαπλώς θαυμαστή. Η πόλις που ανέδειξε σπουδαίους ανθρώπους στις επιστήμες, στις τέχνες, στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη ζωή». Μίλησε επίσης για τον ενιαίο χαρακτήρα της Τριφυλίας: «Για εμάς η Τριφυλία δεν είναι μόνο ένας τόπος με όλα τα πλεονεκτήματα που χάριν συντομίας δεν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσω. Κυρίως είναι και τρόπος. Θα αναφέρω μόνο λίγες από τις ιδιότητες που προσδιορίζουν αυτό που λέμε τρόπο και τέτοιες είναι: ευγένεια, καλοσύνη, ήθος, φιλότιμο, ειλικρίνεια, καλλιέργεια, αρχοντιά, ευθύνη, συνέπεια, κοινωνικότητα, αλληλεγγύη, ευαισθησία, ευθυκρισία, γνώση, γενναιότητα και πολλά άλλα. Και στον τριφυλιακό τρόπο το λίγο δεν ταιριάζει».

«Σήμερα έχουμε την υποχρέωση να υπηρετούμε αναγκαιότητες και όχι ιδιοτέλειες. Και αυτό κάνουμε. Δεν υπηρετούμε σκοπιμότητες. Υπηρετούμε  σκοπούς. Δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι γιατί οι προτεραιότητές μας είναι άλλες. Πρέπει να κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τις υπηρεσίες του δήμου, για να παράγουμε έργο. Να κάνουμε το αυτονόητο, να κάνουμε το δήμο να λειτουργήσει σαν ένας φορέας ενιαίος και όχι σαν παλιά παραμάγαζα ή μια συνάθροιση των τέως δήμων» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νοσοκομείο σημειώνοντας: «Τον τελευταίο καιρό -όχι αναίτια και επιτρέψτε μου με απρόκλητα ευτελή κίνητρα- κάποιοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα θέματα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά και την διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου. Η σκοπιμότητα είναι προφανής και έχουν προσωπικό στόχο εμένα. Θέλω να  δηλώσω και να αποκαλύψω ότι κανείς από αυτούς που σήμερα κόπτονται για την τύχη του νοσοκομείου δεν επικοινώνησαν ποτέ μαζί μου, τουλάχιστον να ενημερωθούν ή να διαμαρτυρηθούν για κάτι που αφορούσε το νοσοκομείο μας. Οι μόνοι που ζητούσαν ενημέρωση ήταν ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Θυμάστε πριν αναλάβω διοικητής υπήρχε η βεβαιότητα ότι το νοσοκομείο θα έκλεινε και θα γινόταν Κ.Υ. Δύο χρόνια μετά, το νοσοκομείο υπάρχει, βεβαίως με προβλήματα, δεν το αρνήθηκα, αλλά δεν έκλεισε».


NEWSLETTER