Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 13:39

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Αποσύρεται η υποψηφιότητα του Γ. Καρμίρη

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου - Νέστορος: Αποσύρεται η υποψηφιότητα του Γ. Καρμίρη

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος ο φαρμακοποιός από το Κορυφάσιο Γιώργος Καρμίρης.

 

Οπως εξηγει σε ανακοίνωσή του  η Κίνηση Πολιτών " Πυλίων Πολιτεία" δεν κατάφερε να γίνει μία πολιτική και δυναμική συνιστώσα για το Δήμο Πύλου - Νέστορος και ως εκ τούτου αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ακολουθεί αναλυτικα η ανακοίνωση του κ. Καρμίρη:

"Δυστυχώς στον Δήμο Πύλου Νέστορος, η πολιτική και η πανεπιστημιακή σφαίρα, κατά συνέπεια και η κοινωνία δεν έχει ουδεμία σχέση με τις έννοιες της πολιτικής, του ορθού πολιτικού λόγου, ενός αρχιτεκτονικού σχεδίου με το τοπίο, της πολιτικής ανανέωσης, της δημιουργίας νέων πολιτικών κινημάτων. Πολύ περισσότερο δεν έχει σχέση με όλα αυτά δια μέσου ενός ορθού ,μεστού, πολιτικού διαλόγου.  

    Η έννοια της πολιτικής εδώ παραμένει εγκλωβισμένη στον παλαιοκομματισμό ,στις διαπροσωπικές σχέσεις ,σκλάβος του εγωισμού της. Η διαμόρφωση μιας νέας αληθινά πολιτικής παιδείας θα πρέπει να είναι ο στόχος της συζήτησης προ και μετεκλογικά. Αυτού του είδους ο πολιτικός διάλογος θα μπορούσε  να αναδείξει στο τι είναι παλιό και τι είναι νέο στο τόπο μας. Καμία κοινωνία δεν προοδεύει εάν λείπει ο διάλογος, ο λόγος και η πράξη.  Καμία κοινωνία δεν εξελίσσεται όταν στην επιλογή των αντιπροσώπων, στο δήμο, στο κράτος γενικά, παύει να υπάρχει  η αρισταρχία , αλλά   το μόνο κριτήριο επιλογής είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις , η διαπροσωπική συναλλαγή, ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων ,πελατειακών σχέσεων, κομματικών κριτηρίων κ.λπ. κ.λπ. δηλαδή η Εκκλησία του Δήμου, το βήμα του διαλόγου και της πολιτικής εξαντλείτε σε επίπεδο παρείστικο.

   Η τοπική κοινωνία μας χρειάζεται μια άλλης μορφής πολιτική μορφωτική ΑΛΛΑΓΗ. Μια αυθεντική πολιτική δημοτική Ανανέωση .

   Οι ανακυκλώσεις του παλιού με παλαιοκομματικές παρεμβάσεις, οι εκλεκτοί της μεταπολιτευτικής παρακμής , δεν μπορούν να οδηγήσουν το τόπο στο δρόμο της ανάπτυξης, γιατί η νοοτροπία , η πολιτική της μεταπολίτευσης , μας οδήγησε στη πτώχευση και όχι στην ανάπτυξη.

  Ο δρόμος, ο ΤΟΠΟΣ της αυθεντικής αλλαγής, για έναν τόπο είναι μόνο η Αγορά ,η Εκκλησία του Δήμου ,Ο Διάλογος, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

   Όλα  τα άλλα είναι εκτός της πολιτικής μας παράδοσης.

   Ο επαγγελματισμός στην πολιτική αποτρέπει την έννοια της πολιτικής σαν ανώτερη τέχνη, που θα έπρεπε να είναι και την οδηγεί σε μια μορφή αντιπολιτικής.   Ο παλαιοκομματισμός, η έλλειψη διαλόγου, η έλλειψη αυτοκριτικής ,και αντικειμενικής πολιτικής κριτικής, ήταν  και είναι η βαρβαρότητα.  Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ, η ασχολία και η προσφορά στα κοινά είναι συνώνυμη του ανθρωπισμού, της παιδείας, της αρετής, της ηθικής, της αγάπης, προς το τόπο και τους  ανθρώπους.

   Ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη μας λέει ότι «Ου τοι συνέχθειν  , αλλά συμφιλείν έφυν ». Δεν γεννήθηκα για να μισώ μαζί με τους άλλους, αλλά για να αγαπώ μαζί με τους άλλους». Δυστυχώς εδώ η πολιτική έχει καταντήσει ότι πιο ευτελές, ότι πιο ψεύτικο υπάρχει …οι λεγόμενοι πολιτικοί το «αιεν αριστεύειν» το έκαναν «αίεν κακιστεύειν».

    Οι πολίτες ψηφοφόροι κατά πλειοψηφία  φαίνεται πως έχουν εθιστεί σε μια λαϊκίστικη προπαγάνδα που κατά βάθος είναι μια φυσική συνέπεια, έπειτα από τέσσερες δεκαετίες , πελατειακού και δικομματικού κράτους . Γι’ αυτό  

Δυσκολεύονται να ανακτήσουν την ελευθερία σκέψης, επιλογής  με αξιοκρατικά  και μόνο κριτήρια ,λαμβάνοντας έτσι ευθύνες για το μέλλων της πατρίδας. Το πρότυπο ενός ασύδοτου καταναλωτισμού ενός πολιτικού κουτσομπολιού,  η απουσία διαλόγου για τα ουσιαστικά προβλήματα , έχει  αποτρέψει τους πολίτες από την ατομική ευθύνη για ένα συμφέρον καθαρά συλλογικό, έχοντας βαθιές ρίζες σε αυτή την κοινωνία.

    Υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα , να αλλάξουν όλα αυτά με την ορθολογική διαχείριση του διαδικτύου , συμβάλλοντας στην σωστή δημοκρατική , εναλλακτική πληροφόρηση.  

    Η σχέση πολιτών και πολιτικής χωρίζεται από μια μεγάλη απόσταση

Με βασικό εμπόδιο την αντιπολιτική που πηγάζει από καθαρά διαπροσωπικούς  και κομματικούς λόγους που παίρνουν ακόμα και τη μορφή δόγματος , γνωρίζοντας όλοι μας ότι τα δόγματα δεν προάγουν την ανάπτυξη καμιάς κοινωνίας. Αυτό το κυνήγι υποψηφίων και ψηφοφόρων  χωρίς πολιτικά και αξιοκρατικά κριτήρια αντιστρέφει την πολιτική σαν ανώτερη τέχνη και την κατεβάζει στο χαμηλότερο βάθρο της συνδιαλλαγής. Να γιατί υπάρχει η απαξίωση , ενεργών πολιτών στα τοπικά δρώμενα .  Η δική μας πολιτική προσπάθεια σαν μια αυτόνομη ανεξάρτητη, πατριωτική κίνηση πολιτών «Πυλίων  Πολιτεία» αναπτύχθηκε σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει τους κατάλληλους  πολιτικά και αριθμητικά πολίτες, έτσι ώστε να γίνει μια δυναμική συνιστώσα για τον τόπο. Ελπίζαμε να απελευθερώσουμε συνομιλητές και από τα δεξιά και από τα αριστερά καταλάβαμε όμως ότι ίσως είναι πολύ νωρίς με αυτά τα μέσα που οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια καθαρά πατριωτική ακομμάτιστη κίνηση . Στόχος μας ήταν ένας Δήμος με μια νέα χωροταξική αρμονία και συμμετρία. Στόχος ήταν να επανασχεδιάσουμε να ξαναζωγραφίσουμε, να κάνουμε το κάθε χωριό την κάθε πόλη ένα ζωντανό κύτταρο. Στόχος μας  ήταν να διαμορφώσουμε μια αρμονική σχέση ανάμεσα στον αστικό και αγροτικό χώρο .Η νέα εικοσαετία για το Δήμο μας εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι αυτή της αγροτικής αναγέννησης και της αγροδιατροφής. Οι Δημοτικοί θεσμοί αντιπροσώπευσης αρθρωμένοι με μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής με πρωτοβουλίες πολιτών ,θα διαμορφώσουν ένα νέο πρότυπο δημοκρατίας για το Δήμο μας.  Ίσως όλα αυτά προσέκρουσαν, σε ένα περιβάλλον που λείπει η πολιτική συνομιλία με την κοινωνία.

    Προσωπικά πιστεύω ότι μια σύγχρονη κοινωνία  δεν θα βρει προέκταση   προς ένα δημιουργικό μέλλον αν δεν απελευθερωθεί, δεν θεραπευθεί από εκείνο το είδος της πολιτικής που είναι ψεύτικο , ξένο διακατέχεται από εγωισμό είτε προσωπικό είτε κομματικό ,αγκυλωμένη σε διαπροσωπικές και παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Όλα αυτά διαβρώνουν και αποσυνθέτουν το κοινωνικό σώμα.

   Έτσι έκρινα ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα  , δεν έχει καμία θέση και προοπτική στην παρούσα τοπική συγκυρία , για τους λόγους παραπάνω αποσύρεται.

  Ευχαριστώ όσους στήριξαν και αναγνώρισαν, αυτή την προσπάθεια.

   Προσωπικά θα παραμείνω ενεργός πολίτης ,σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι, γιατί πολιτική και συλλογική προσφορά για τον τόπο είναι τρόπος ζωής και δεν εκφράζεται μόνο με  καρέκλες  και τίτλους".    

                            ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

                              (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.

 

                                ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.    12\04\2014


NEWSLETTER