Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 10:41

12-14% θα πάρει η Ν.Δ. εκτίμησε ο Παν. Ψωμιάδης από την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Λάβρος κατά της σημερινής Ν.Δ., του Σαμαρά και κυρίως «των αυλικών του και των τσαρλατάνων», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό, εξέφρασε χθες στην Καλαμάτα, τη βεβαιότητα ότι θα εκλεγεί ευρωβουλευτής.

 

Ο κ. Ψωμιάδης εκτίμησε ότι «η Ν.Δ. δεν θα έχει τα αποτελέσματα που παρακολουθούμε στις δημοσκοπήσεις» και προέβλεψε μετά τις ευρωεκλογές «ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή και στο χώρο της Ν.Δ.». Ανέφερε ότι «η Ν.Δ. δε θα πάρει ποσοστό πάνω από 12% - 14%» και παρατήρησε πως «θα υπάρξει πρόβλημα, πολιτικοί και βουλευτές που περιμένουν στη Ν.Δ. για τη διαδοχή. Δε θα είναι ανακατατάξεις μόνο στο χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και της Κεντροαριστεράς».

Για τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. επέκρινε δριμύτατα την ηγεσία του κόμματος και τους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στέγνωσε η ψυχή μου, ράγισε η καρδιά μου, όταν βγήκα από το Μαξίμου, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή, μετά τον αποκλεισμό μου. Επελέγησαν υποψήφιοι με δικαστικές εκκρεμότητες, που έριξαν την κυβέρνηση Καραμανλή, που τσάκισαν τη Ν.Δ. Δεν είναι ο Σαμαράς, αλλά οι αυλικοί, τσαρλατάνοι, βαρόνοι και καρδινάλιοι που έχει δίπλα του. Ζήτησα να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο να με κρίνει ο λαός. Με ένιωθαν ως ξένο σώμα, γιατί δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια, σε δυναστεία, στο σύστημα. Είναι αθωωτικές όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες που είχα και παραμένω αποκλεισμένος. Τρία ονόματα από τον ευρωσυνδυασμό της Ν.Δ. έχουν καταδικαστικές αποφάσεις και συνεχίζουν να έχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Ούτε μία ηθική στήριξη στο δράμα και το Γολγοθά που πέρασα 2 χρόνια. Ο Ψωμιάδης δεν έγινε τσογλάνι, πολιτικός ρουφιάνος και τσατσά».

Ο κ. Ψωμιάδης ενημέρωσε ότι τη συστράτευσή του με τη Ν.Δ. την επεδίωξε 7 - 8 μήνες πριν, αλλά διευκρίνισε πως για να επανέλθει και να στρατευτεί στη Ν.Δ. και το Σαμαρά έθεσε δύο όρους: «Να αλλάξει η οικονομική πολιτική που οδηγεί στη γενοκτονία του ελληνικού λαού

και ο Σαμαράς να καλέσει σε συστράτευση, σε σάλπισμα όλους όσοι είχαν φύγει από τη Ν.Δ. Και δεν έγιναν».

Για να δείξει την ενωτική του διάθεση και τη στήριξή του στον Αντ. Σαμαρά, έδειξε φωτογραφίες του με τον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη, σε κρίσιμο συνέδριο της Ν.Δ. και με τον Αντ. Σαμαρά μαζί του σε βανάκι προεκλογικής εκστρατείας. Είπε ακόμα ότι:

«Στην ψυχή μου είναι αναμμένη η δάδα της Ν.Δ. Να βρεθούμε όλοι μαζί η κεντροδεξιά οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στήριξα και ψήφισα Σαμαρά προ μνημονίου και μου βγήκε Βενιζέλος, ο Μέγας Ναπολέων. Ημουν στην ομάδα Σαμαρά από το ’92, αλλά δεν έκρυψα την αδυναμία του στον Καραμανλή. Από δω η γυναίκα μου και από κει το αίσθημά μου».

Εξαπολύοντας επίθεση στο μνημόνιο και τις πολιτικές που ακολουθούνται, σημείωσε: «Το 2021 στα 200 χρόνια από την ελευθερία μας, η χώρα μας θα είναι πάλι σκλαβωμένη, υπό κατοχή. Είναι αλχημεία το πλεόνασμα του κ. Στουρνάρα. Οταν έχεις πλεόνασμα, δεν καταστρέφεις τη ζωή των ανθρώπων. Πλεόνασμα και συνεχίζουν η πείνα, η δυστυχία, οι αυτοκτονίες; Εκτελούν κάποιες εντολές. Δεν υπάρχει γυρισμός, ανάπτυξη και επενδύσεις. Πού είναι τα χρήματα που έδωσε ο λαός στις τράπεζες; Η δημοκρατία μας είναι φυλακισμένη στα μεγάλα συμφέροντα. Δε ζούμε σ’ ένα δημοκρατικό χώρο».

Ζήτησε ενότητα, επισημαίνοντας ότι «να συνεννοηθούν οι πολιτικοί, ενωμένοι, με τσαμπουκά να διεκδικήσουν. Μας έφαγε ο κομματισμός, άλλα λέμε στην αντιπολίτευση και άλλα στην κυβέρνηση. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε».

Επέκρινε την προβολή των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης στο Ποτάμι, λέγοντας: «Δεν έχουμε το Ποτάμι να μας προβάλλουν τα μέσα του κράτους των Αθηνών. Ο χρόνος που δόθηκε στο Ποτάμι, δε δόθηκε ούτε σε κοινοβουλευτικά κόμματα».

Χαρακτήρισε το Γιώργο Παπανδρέου «πολιτικό δολοφόνο» κι εξέφρασε την αντίδρασή του που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Είπε ότι πάει τον Τσίπρα, αλλά κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως είναι «αφοριστικό κόμμα» και δεν το εμπιστεύεται ο λαός, «γιατί τζογάρουν στα εθνικά θέματα, Θράκη και Μακεδονικό».

Για τη Χρυσή Αυγή καταδίκασε τις ακραίες συμπεριφορές της, υποστήριξε, όμως, ότι «στις δημοκρατίες οι ιδέες δε φυλακίζονται, αντιμετωπίζονται με πολιτικά επιχειρήματα» και αναρωτήθηκε τι είναι όλος αυτός ο κόσμος πίσω από τη Χ.Α.

Τέλος, ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι «προτάξαμε το εθνικό συμφέρον από το κομματικό και το προσωπικό. Είμαστε εμπόδιο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική εξαθλίωση του λαού, στο ξεπούλημα της χώρας. Δε θα πάμε με νεροπίστολο, με σφεντόνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Προέχει το συμφέρον της χώρας μας. Αφού ενταχθούμε σε φιλελεύθερο, κεντροδεξιό κόμμα, να ξαναβάλουμε την Ευρώπη στο δρόμο που την είχαν βάλει μεγάλοι ηγέτες, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Να μιλάμε για την Ευρώπη των λαών, όχι των τραπεζών και της Γερμανίας».

Γ.Σ.