Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 15:21

90 ευρώ την ημέρα η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Γράφτηκε από την

Εγιναν οι διορισμοί των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Οι διορισμοί κοινοποιήθηκαν ήδη σε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, μετά την επιλογή τους από το αρμόδιο για την εκλογική διαδικασία τμήμα του Αρείου Πάγου. 

 

Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας τελικά διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι 177 Καλαματιανοί δικηγόροι, ενώ αιτήσεις είχαν υποβάλλει 262. Ειδικότερα διορίστηκαν 6 ασκούμενοι (5 τακτικοί και 1 αναπληρωματικός) και 171 δικηγόροι (166 τακτικοί και 5 αναπληρωματικοί). 

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ η αποζημίωση των εκλογών για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, που θα ασκήσουν καθήκοντα εντός του νομού που υπηρετούν, είναι 90 ευρώ την ημέρα, για τους τακτικούς επί 9 ημέρες και για τους αναπληρωτές επί 6 ημέρες. Οι ημέρες αποζημίωσης αφορούν και τις δύο Κυριακές (18 και 25 Μαΐου). 

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα ασκήσουν καθήκοντα εκτός του νομού που υπηρετούν, η αποζημίωση των 90 ευρώ θα δοθεί για 11 ημέρες στους τακτικούς και για 10 ημέρες στους αναπληρωματικούς. Στους αντιπροσώπους Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, για 12 ημέρες στους τακτικούς και για 6 ημέρες στους αναπληρωματικούς.

Για τους γραμματείς εφορευτικών επιτροπών η αποζημίωση είναι 50 ευρώ την ημέρα, για 2 ημέρες σε κάθε εκλογή (18 και 25) Μαΐου. 

Στους δικαστικούς αντιπροσώπους που ασκούν τα καθήκοντά τους εκτός του νομού όπου υπηρετούν, τα οδοιπορικά έξοδα και η αναλογούσα ημερήσια αποζημίωση προκαταβάλλονται. Πιο χρονοβόρα προβλέπεται η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης σε όσους ασκήσουν καθήκοντα εντός του νομού τους, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα την εισπράξουν τουλάχιστον ένα μήνα μετά τις εκλογές.  

 

Ν.Κ.