Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 19:46

Αντώνης Σταματόπουλος: "Το μέλλον θα κριθεί από τους αγώνες"

Γράφτηκε από την
Αντώνης Σταματόπουλος: "Το μέλλον θα κριθεί από τους αγώνες"

"Το μέλλον μας θα κριθεί από τους αγώνες που θα δώσουμε σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι δικά μας και δεν παρακαλάμε γι’ αυτά. Αγωνιζόμαστε γι’ αυτά".

 

Τα πιο πάνω επισημαίνει, μιλώντας στην «Ε», ο συμπατριώτης μας Αντώνης Σταματόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Εκτιμά δε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τα συστημικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» και υπογραμμίζει με έμφαση:

«Τα τελευταία 4 χρόνια, ως πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα μνημόνια και η ολομέτωπη επίθεση, βρεθήκαμε στον δρόμο. Μαζί μας βρέθηκαν και οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι ανάγκη λοιπόν η φωνή αυτών που αγωνίζονται να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο».

 

1. Τι είναι εκείνο που θα κριθεί κατά τη γνώμη σας στις ευρωεκλογές;

«Στις επόμενες εκλογές κρίνεται η επιβίωση και η αξιοπρέπεια των δυνάμεων της εργασίας. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι προέχει ο άνθρωπος και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών».

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κατά πόσο νομίζετε πως θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τα συστημικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και αφού έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση αυτή τη χώρα και αυτόν τον λαό, θέλουν με τη μάσκα του ''σωτήρα'' τώρα να τον αφανίσουν, προσφέροντάς τον ως ''λάφυρο'' στον διεθνή καπιταλισμό».

3. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Είμαι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εμείς υποστηρίζουμε ότι η Ε.Ε. δεν είναι ένας ''συνεταιρισμός'' κρατών, εθνών, αλλά είναι μία ένωση καπιταλιστών, επιχειρηματικών συμφερόντων, που πρωταρχικός τους στόχος είναι η γιγάντωση του κεφαλαίου στις τσέπες λίγων και εις βάρος πάντα των δυνάμεων της εργασίας, εις βάρος της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ως εκ τούτου, εμείς υποστηρίζουμε την έξοδό μας από την Ε.Ε. (που σίγουρα θα επιφέρει πλήγμα και σε αυτή τη συμμαχία των κεφαλαιοκρατών), μονομερή διαγραφή του χρέους, δουλειά για όλους, υγεία, παιδεία και ό,τι είναι απαραίτητο για να ζήσει ένας άνθρωπος το 2014».

4. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων και από τι νομίζετε πως θα κριθεί αυτό;

«Κάθε άνθρωπος επιβάλλεται να είναι αισιόδοξος για το μέλλον, το δικό του αλλά και της χώρας που γεννήθηκε και ζει. Αυτό είναι ορόσημο και κύριος λόγος ύπαρξής του άλλωστε.

Το μέλλον μας θα κριθεί από τους αγώνες που θα δώσουμε σήμερα αλλά και στο μέλλον. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι δικά μας και δεν παρακαλάμε γι’ αυτά. Αγωνιζόμαστε γι’ αυτά. Αυτή είναι η ζωή. Διαφορετικά θα γεννιόμασταν, θα μας έβαζαν στον καναπέ και μετά από εκεί στο φέρετρο, για να αφήσουμε τα εγκόσμια, αφού με τον δικό μας ιδρώτα, το δικό μας αίμα, κάποιοι λίγοι θα έχουν ζήσει και μάλιστα πάρα πολύ καλά».

5. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και σε ποιους τομείς νομίζετε ότι θα προσφέρετε καλύτερα εφόσον εκλεγείτε;

«Τα τελευταία 4 χρόνια, ως πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα μνημόνια και η ολομέτωπη επίθεση, βρεθήκαμε στον δρόμο. Μαζί μας βρέθηκαν και οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είναι ανάγκη λοιπόν η φωνή αυτών που αγωνίζονται να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ανάγκη, να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους και στήριξη των αγροτών των αυτοαπασχολούμενων και όχι των ιδιωτικών τραπεζών.

Είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η ανατροπή των αντιλαϊκών, αντιεργατικών πολιτικών που μας κατακλύζουν, αλλά και να αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση αυτής της ανατροπής υπέρ των εργαζομένων».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

*Ο Αντώνης Σταματόπουλος γεννήθηκε στη Μικρομάνη Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένος με δύο κόρες. Ελαβε μέρος στον αγώνα κατά της χούντας και στην συνέχεια υπήρξε συνδικαλιστής σε σωματεία οικοδόμων και στη συνέχεια στο Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό Αθηνών. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι πρόεδρος των εργαζομένων και το 2012 ήταν υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εθνικές εκλογές. Είναι ''επιστρατευμένος'' ως πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό εδώ και 16 μήνες. 


NEWSLETTER