Τετάρτη, 14 Μαϊος 2014 22:06

Απαλλαγή τελών υποσχέθηκε ο Μπρεδήμας στην κεντρική του ομιλία

Γράφτηκε από την
Απαλλαγή τελών υποσχέθηκε ο Μπρεδήμας στην κεντρική του ομιλία

Επίθεση στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας απόψε το βράδυ στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Παρατήρησε ότι «η σημερινή δημοτική αρχή έρχεται από μιαν άλλη εποχή. Είναι κουρασμένη από την πολύχρονη ανακύκλωση της παρουσίας της στα δρώμενα του τόπου. Είναι εθισμένη στο κτίσιμο των πελατειακών σχέσεων και των προσωπικών πολιτικών διαδρομών. Είναι γαλουχημένη για το χάιδεμα αυτιών, για το χτύπημα στην πλάτη. Τρέμει στην ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους. Ισορροπεί στις βάρκες της ατολμίας και της αδράνειας. Και φυσικά δεν διανοείται να σπάσει αυγά».

Αφού έκανε έναν απολογισμό της θητείας της παράταξής του στη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου επιπλέον υποσχέθηκε: «Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε νέους επαγγελματίες για τα 3 πρώτα χρόνια. Μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%. Την ίδρυση στο δήμο γραφείου εξεύρεσης εργασίας για τους ανέργους και δωρεάν πάρκινγκ στους ηλικιωμένους με κοινωνικο- οικονομικά κριτήρια».

Ο κ. Μπρεδήμας είπε ότι «η "Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας" είναι πέρα και πάνω από κόμματα, χρώματα και συρματοπλέγματα» και ανέφερε πως «θέλουμε ένα δήμο που θα έχει ως πρώτη του φροντίδα το συνάνθρωπο, αυτόν που υποφέρει από την οικονομική κρίση. Που θα έχει περισσότερη δημοκρατία. Γι’ αυτό παραιτούμαι από το μισθό του δημάρχου, μειώνουμε τους αντιδημάρχους, τους ειδικούς συμβούλους. Εμπιστευόμαστε τους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας, καθιερώνουμε την "Ωρα του δημότη", τα τοπικά δημοψηφίσματα».

Κλείνοντας, κάλεσε τον κόσμο «εμπρός όλοι μαζί, να φρενάρουμε τις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης, που μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειές μας. Να παλέψουμε για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις προστασίας των ανέργων, των αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας. Η εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων, η συναλλαγή, δεν πρέπει να έχουν θέση σ’ αυτές τις εκλογές με λίγη άσφαλτο και τσιμέντο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER