Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 22:54

Κατώτερη της μεγάλης κινητοποίησης η συγκέντρωση Τατούλη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Κατώτερη της μεγάλης κινητοποίησης η συγκέντρωση Τατούλη στην Καλαμάτα

Μια εικονική πραγματικότητα για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε απόψε ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Στη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε κυρίως στον Οδυσσέα Βουδούρη, ενώ εξαπέλυσε βολές και προς το Γιώργο Δέδε.

 

Ο κ. Τατούλης μίλησε σε μια συγκέντρωση κατώτερη των προσδοκιών και της μεγάλης κινητοποίησης που είχε γίνει. Το ακροατήριο αποτελείτο κυρίως από μέλη και φίλους της Ν.Δ. -ελάχιστοι ήταν οι προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ-, παρουσία του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, ενώ από τους δημάρχους, οι περισσότεροι προτίμησαν τις δικές τους προεκλογικές συγκεντρώσεις και το "παρών" έδωσε μόνο ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για «μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν», για «ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα απέναντι στον παλαιοκομματισμό» και για «τη δημιουργικότητα του σχεδίου μας απέναντι στο λαϊκισμό».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Οδ. Βουδούρη, είπε ότι «πριν από 2 μήνες ήρθαν κάποιοι από την Αθήνα να μας φέρουν τη λάσπη από τα μικροσυμφέροντα» κι έκανε λόγο γι’ αυτούς «που ψήφιζαν τα μνημόνια και τώρα ντύνονται το μανδύα της ανατροπής και της επανάστασης».

Επικρίνοντας το Γ. Δέδε και τους πρώην συνεργάτες του, είπε ότι «πήδηξαν την τελευταία στιγμή από το πλοίο».

Παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποστήριξε ότι «όσα κάναμε μια 3ετία δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών της τελευταίας 20ετίας, με έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 δισ. ευρώ».

Είπε ότι η Μεσσηνία είναι η ατμομηχανή της πελοποννησιακής οικονομίας και κατέγραψε μια σειρά οδικών έργων, από τα οποία όμως, το μόνο που έχει ξεκινήσει είναι το τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη. Μίλησε για το έργο προστασίας των ακτών στην Αβία, ενώ για το δρόμο Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη, που το χαρακτήρισε και πάλι... έργο-"σημαία", είπε ότι η περιφερειακή αρχή ωρίμασε όλο το έργο το οποίο θα εκτελεστεί κατά τμήματα από το νέο ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια είπε πάντως ότι το έργο-"σημαία" τους είναι η διαχείριση των σκουπιδιών και επέκρινε αυτούς «που θα έρθουν να γκρεμίσουν αυτά που κτίσαμε, που θα μας φέρουν καινούργια μνημόνια-πρόστιμα».

Ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι «η "Μυθική Πελοπόννησος" έχει γίνει της μόδας» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας - στο οποίο βέβαια δεν έχει εκτελέσει κανένα έργο ακόμα. Υποσχέθηκε «κοινωνικό συμβόλαιο για τη νέα 5ετία», και αφού ανέφερε ότι «η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο του Τσίπρα ούτε σανίδα λιγόψυχων ιδιοτελών», υποστήριξε πως «η νίκη στις 18 Μαΐου θα είναι για την Πελοπόννησο. Η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα του άδολου, ακομμάτιστου, ανιδιοτελούς πατριωτισμού».

Τον κ. Τατούλη προλόγισαν η αντιπεριφερειάρχης και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος - υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της "Νέας Πελοποννήσου", Ντίνα Νικολάκου, και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Γ.Σ.


NEWSLETTER